Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

06-10-2023

Rektörümüz, MARUF23’de konuşmacı olarak yer aldı

Üniversitemizin akademik partner olarak yer aldığı Marmara Urban Forum / Marmara Uluslararası Kent Forumu (MARUF) İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk de “Üniversitelerden Kent Aktörlerine İşbirliği Potansiyelleri” oturumunda konuşmacı olarak yer aldı.

 

Marmara Belediyeler Birliği tarafından uluslararası alanda düzenlenmekte olan ve Türkiye'nin ilk ulusal kent forumu olan Marmara Uluslararası Kent Forumu (MARUF), üniversitemizin de paydaşlığında başarılı bir şekilde düzenlendi.

 

Kamu ve özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve ilgili diğer paydaşlar arasında bilgi, deneyim ve olanak paylaşımına zemin oluşturmayı ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda, kentsel hizmetler ve kent yönetimi konusunda farklı yaklaşımları bir arada değerlendirmeyi hedefleyen MARUF, bu yıl “Çözüm Üreten Kentler” mottosuyla düzenlendi.

 

Küresel gündem ile yerel ihtiyaç ve öncelikleri bir arada değerlendirerek kentin tüm paydaşlarıyla birlikte çözüm arayışına girme çabasını ortaya koyan MARUF’ta Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Üniversitelerden Kent Aktörlerine İşbirliği Potansiyelleri” oturumunda konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmasında, üniversite-kent işbirliğini Kocaeli deneyimi üzerinden anlatan Prof. Dr. Cantürk, üniversitemizin kentimiz üzerindeki demografik, ekonomik, mekânsal etkileri ile sanayiye ve sosyo-kültürel yapıya yönelik etkilerini, gerçekleştirilen projeler ve işbirlikleri üzerinden anlattı.

 

Moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alim Arlı’nın yaptığı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz’in de konuşmacı olarak bulunduğu “Üniversitelerden Kent Aktörlerine İşbirliği Potansiyelleri” oturumunu, Kocaeli Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı ile Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren de takip etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi