Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

06-10-2023

Hukuk Fakültesi'nde insan hakları anlatıldı

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, 2023-2024 akademik yıl açılış dersi 'İnsan Hakları' konusu ile gerçekleştirildi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Baro Başkanı Av. Mehmet Gül, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Keskin, Hukuk Fakültesi Danışma Kurulu üyeleri ile akademisyenler ve Hukuk Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerinin katıldığı dersi, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Vakfı Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç verdi.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Keskin, "Bugün burada meslek büyükleriniz bulunuyor. İlk dersinizi, önemli bir isimden alacaksınız. Bu anlamda kendinizi şanslı görün. Mesleğinizin kıymetini bilin. Bu sıralarda kendinizi çok iyi yetiştirin." dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise, üniversite olarak öğrencisiz uzun bir süre geçirdiğimizi ifade ederek, "Bugünlerde sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hafta ilk defa güz şenliği yapalım istedik. Kulüplerimiz kendilerini tanıtsın, sizlerle bir araya gelelim istedik. Sizler Hukuk Fakültesi'ni tercih ederek önemli bir tercih de bulundunuz. Türkiye'deki en iyi fakültelerden birinde eğitim alacaksınız. Kocaeli Üniversitesi barışın, mutluluğun olduğu bir üniversite. Derslerinize iyi çalışın. Buradan mezun olduğunuzda ülkemizdeki hukukun temel taşlarından olacaksınız. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum." dedi.

 

'İnsan Hakları' başlıklı dersi veren Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Vakfı Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, uzun bir aradan sonra öğrencilerle buluşmanın heyecanını yaşadığını ifade etti. "Böylesi önemli bir organizasyonu sağladıkları için Dekanımıza, Rektörümüze teşekkür ediyorum. İlk dersin insan hakları konusu olması da ayrıca önemli. Konuşmamda, Türkiye özelinden ziyade genel anlamda ulusal insan hakları kurumlarının yapılanması üzerine durmak istiyorum.' diyerek çeşitli bilgiler paylaştı.  'Hukuk adına duyacağınız her ne var ise insan hakları ile ilgili olduğunu görüyoruz.' diyen Prof. Dr. Muharrem Kılıç, insan haklarının korunmasının da ihlal edilmesinin de yerelden; aileden, okuldan, mahalleden başladığına dikkat çekti. Antik dönemden itibaren bakıldığında, adalet kavramının en önemli erdemlerden biri olarak yer aldığını, insan haklarının da tam bu noktada karşımıza çıktığını aktaran Prof. Dr. Muharrem Kılıç, 'Gelecekte her ne mercide olursanız olun, insan hak ve özgürlüklerini esas alın' diyerek öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulundu.

 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ile ilgili de bilgiler paylaşan ve 26-27 Ekim tarihleri arasında düzenleyecekleri insan hakları temalı sempozyuma Hukuk Fakültesi öğrencilerini davet eden Prof. Dr. Muharrem Kılıç, öğrencilere gönüllü staj için kendilerine başvurabileceklerini, yapılan işbirliği çerçevesinde sertifika programlarına katılabileceklerini söyledi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı ile Kocaeli Baro Başkanı Av. Mehmet Gül'ün de Hukuk Fakültesi öğrencilerine çeşitli tavsiyelerde bulundukları etkinliğin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Vakfı Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç'a vermiş olduğu önemli bilgiler için teşekkür ederek plaket takdim etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi