Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

01-10-2023

28. Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu sona erdi

 

1993 yılından beri sürdürülen ve Türkiye'nin en uzun soluklu ahşap heykel sempozyumu olma özelliği taşıyan, Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu sona erdi. Sempozyum kapsamında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin heykel sergisi de sanatseverlerle buluştu.

 

Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında, Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi iş birliğinde bu yıl 28.'si düzenlenen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu bu yıl da ağırladığı altı sanatçının yaptığı heykellerle tamamlandı. Sempozyum kapanış törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Kaba, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, akademisyenler, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

 

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda, 12 – 29 Eylül tarihleri arasında düzenlenen sempzoyuma sanatçı olarak bu yıl; Türkiye'den Abdülkadir Hocaoğlu, Şirin Gülce Çağın ve Tuğçe Polat; Ukrayna'dan Ihor Tkachivskyi, Meksika'dan Marco Moreno ve İran'dan Nasibe Fakoori katıldı.

 

Türkiye'nin en uzun soluklu ahşap heykel sempozyumu olma özelliği taşıyan, Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu'nda ayrıca Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Ögretim üyeleri Doç. Dr. Hünkar Yılmaz Ianiello, Doç. Dr. Ceyhun Konak, Doç. Dr. Zekeriya Erdinç, Doç. Dr. Metin Kar, Doç. Dr. Arzu Parten Altun ve Arş. Gör. Şeref Arda Erbaş'ın eserlerinin yer aldığı karma heykel sergisi de açıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi