Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

15-07-2022

Üniversitemizin vatan nöbeti ilk günkü kararlılığıyla devam ediyor

15 Temmuz hain kalkışmasının altıncı yıl dönümünde ilimizde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"ne Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü de katıldı.

 

251 şehit verdiğimiz hain kalkışmanın yıl dönümünde düzenlenen etkinlikler kapsamında bugün (15 Temmuz 2022) 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda anma programı düzenlendi. Ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğini ortadan kaldırmaya yönelik altı yıl önce gerçekleşen hain kalkışma sonrası milletimizin destansı kahramanlık zaferi sergilediği 15 Temmuz'un yıl dönümünde ülkemizin dört bir tarafında anma programları düzenlendi.

 

İlimizde 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü yanı sıra; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu ile İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Üniversitemiz akademisyenleri, il protokolü, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Program, saygı duşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.  Şehitlerimizin anısına ithafen hazırlanan video gösterimi ardından protokol konuşmalarını Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yaptı. Bir kez daha demokrasi vurgusu yapılan konuşmalarda aziz milletimizin hainler karşısında asla boyun eğmediği ve eğmeyeceği aktarıldı.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hitapları sonrası ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti de gerçekleştirilen programda, "Şehitlerimiz için bir Yasin de sen oku" etkinliği kapsamında okunan binlerce Yasin-i Şerif'in duası yapıldı. Bu yılki anma etkinliği kapsamında “Temmuzdan Sonsuza” sloganı ile sahne gösterisi düzenlendi. 15 Temmuz darbe girişimini ve tarihimize dair en önemli kırılma noktalarından birini içeren söz konusu anlatımda, konser, tiyatro, şiir, animasyon gösterileri yer aldı. Ayrıca sahnedeki barkovizyondan darbe girişiminde yaşanan olaylar gösterildi. Yücel Arzen’in hazırladığı bestenin de içerisinde olduğu sahne etkinliklerinde Elif Buse Doğan, Bekir Ünlüataer, Mehmet Kemiksiz şarkı ve ilahileri icra ederken; Arif Nihat Asya, Nurullah Genç ve Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri İbrahim Sadri tarafından seslendirildi. Program Kocaeli’deki camilerde eş zamanlı olarak Sala okunmasıyla sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi