Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

08-07-2022

Üniversitemizde bayramlaşma töreni yapıldı

Üniversitemizde Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisler Kardelen Salonu'nda bugün (08.07.2022) "Bayramlaşma Töreni" yapıldı.

 

Bayramlaşma törenine Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör yardımcıları, dekanlar, müdürler, akademisyenler, genel sekreter ve yardımcıları, daire başkanları ile çok sayıda idari personel katıldı.

Törende akademik ve idari personelin tek tek bayramını kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, Kurban Bayramı arifesinde gelenekselleşen üniversitemiz bayramlaşmasında tekrardan bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Başarılı bir eğitim-öğretim yılının geride kaldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Önümüzdeki eğitim öğretim yılına çok daha güçlü girerek üniversitemizi çok daha iyi yerlere birlikte taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Geçtiğimiz dönem içerisinde önemli zorlukları atlatırken ortak çaba ve gayretimizle her zamankinden daha fazla emek vererek süreçten çok daha güçlü çıktık." dedi.

 

Kurban vazifesinin, mukaddes dinimizin yardımlaşma ve dayanışmaya verdiği önemi göstermesi açısından önemli olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Bayramlar bizim inancımızda yalnızca oruç günlerinin sona ermesi ya da kurban vazifesinin yerine getirilmesi değildir. Unutulan dostlukların ve manevi ilişkilerin, hayatımızda çoğu zaman unuttuğumuz; anlayış, bağışlama, hoş görü ve nezaketin hayata geçtiği günlerdir. Kurban Bayramı’nın manen birleştiriciliği ile 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü’nün milli birleştiriciliğini bir arada idrak ederken yakın tarihimizden önemli dersler çıkarmalı, ülkemiz üzerinde fesat emelleri olanlara fırsat vermemeliyiz. Çağımızın en önemli gücü olan bilgiyi ve bilgi ile donanmış gençleri yetiştiren üniversitemiz her zaman Aziz Milletimizin yanında ve hizmetinde, devleti ve onun bekası ile uyum içinde olmuştur." şeklinde konuştu.

 

Kurban Bayramının hayırlara vesile olmasını, üniversitemiz ailesine, kentimize, ülkemize ve tüm dünya inananlarına barış mutluluk ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, bayramlaşma törenine katılanları Kocaeli Üniversitesi Sulama Göleti alanı dinlenme alanı ve mesire yerine davet etti.

 

Bayramlaşma töreni Kocaeli Üniversitesi Sulama Göleti’nde verilen köfte ekmek ikramının ardından sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi