Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

04-07-2022

AB Projesi kapsamında BİLSEM öğretmenlerine üstün yetenekliler eğitimi verildi

Kocaeli Üniversitesi ile İzmit Bilim ve Sanat Merkezi ortaklığında yürütülen IPA projesi kapsamında, BİLSEM öğretmenlerine yönelik Üstün Yetenekliler Eğitimi tamamlandı

 

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi bünyesinde çağrıya çıkan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı” kapsamında İzmit Bilim ve Sanat Merkezi ile Kocaeli Üniversitesi ortaklığında hazırlanan  ''A Gifted For  Gifted: Increasing the Capacity Of Teachers In Inclusive Education (Özel Yetenekliler İçin Özel Yetenek: Kapsayıcı Eğitimde Öğretmen Kapasitesinin Artırılması)'' isimli IPA projesinin  “BİLSEM Öğretmen Eğitimi” isimli faaliyetinin birinci aşaması olan 13-28 Haziran tarihleri arasında  120 saatlik Bilsem Öğretmenlerine Yönelik Üstün Yetenekliler Eğitimi tamamlandı.

 

Eğitimin kapanış töreni, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Melih Engin, Melih Zencir ve Turan Erkit, Ölçme Değerlendirme Merkez Müdürü Ali Yiğit, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Kezer ile akademisyenler ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Program İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve İzmit BİLSEM Müdürü Sayın Aytaç Satıcı'nın konuşmaları, proje koordinatörü Dr. Hayriye Sultan Tunç'un proje sunumunun ardından sertifika töreniyle son buldu.

 

Bu eğitim sonunda  BİLSEM öğretmenleri, örgün eğitimde görev yapan destek odası öğretmenlerine eğitimler gerçekleştirecek ve ilimizdeki üstün yetenekli öğrencilere yönelik bütünleştirici eğitimin niteliğinin artmasına katkı sağlayacaktır.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi