Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

04-07-2022

“Bir Dünya Sanat” yarışmasında ödül töreni yapıldı

KOÜ ile ÖZKA Lastik organizasyonunda yapılan  “Bir Dünya Sanat” yarışması sonuçlandı. Yarışmanın birincisi “Chained&Strong” adını verdiği eseri ile İç Mimarlık Bölümü’nden Fırat Özbey oldu.

 

Kocaeli Üniversitesi’nin de destekleriyle, ÖZKA Lastik’in “Bir Dünya Sanat” mottosuyla başlattığı enstalasyon yarışması sonuçlandı. Geleneksel sanattan farklı olarak lastik sektöründe enstalasyon sanatına ışık tutan yarışmaya Heykel, Fotoğraf, Seramik, İç Mimarlık, Grafik Tasarım, Resim Öğretmenliği, Radyo, Sinema ve Televizyon, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Reklamcılık, Görsel İletişim Tasarım Bölümü öğrencileri katıldı. Yarışmanın jüri üyeliğini ÖZKA Lastik Yönetim Kurulu Üyesi Nur Kanık, ÖZKA Lastik Pazarlama Direktörü Hamide Eravcı Pulat, Muhabbet Reklam Ajansı Kurucu Ortakları Emrah Karpuzcu ve Kenan Ünsal, KOÜ GSF Seramik Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Nermin Demirkol, KOÜ GSF Heykel Bölümü öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Yarkın Biçer, KOÜ İç Mimarlık Bölümü’nden Araş.Gör.Dr.Emine Begüm Savçın ve ressam Yusuf Aygeç üstlendi.

 

Sektöre yenilikçi bakış açısını getiren, sanatı ve genç sanatçıyı destekleyen yarışmanın galibi “Chained&Strong” adını verdiği eseri ile Fırat Özbey, birlikten ve bağlılıktan aldığı ilhamla aritmetik olarak kenetlenmiş zincirleri tasvir etti. ÖZKA’nın birlikteliğe verdiği öneme, kalitesine, sağlamlığına ve dünyada bir numara olma yolunda ilerlerken ortaya koyduğu farka dikkat çeken Fırat Özbey, yarışmanın birincisi oldu. İkinciliğe hak kazanan KOÜ İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Şeyma Nur Kemal ise “Viraj” isimli eseri ile zorlu dönemeçlerden geçişi tasvirledi. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini ÖZKA Lastik Pazarlama Yöneticisi Barlas Üsü ve ÖZKA Lastik Pazarlama Direktörü Hamide Eravcı Pulat’tan teslim aldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi