Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

16-02-2022

Üniversitemizde, Yenilenebilir Enerji kapsamında önemli atılımlar

Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksekokulu yürütücülüğünde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteği ve Kocaeli Sanayi Odası’nın ortaklığında gerçekleştirilen "Yenilenebilir Enerji Sektörü Alanında Nitelikli İş gücü Geliştirme ve Koordinasyon Projesi" kapsamında, 'Endüstriyel Otomasyon ve Kontrol Laboratuvarı' ile 'Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Ölçme Laboratuvarı' açılışı ve 'Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Temalı Enerji Çalıştayı' düzenlendi.

 

Törene, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO Müdürü Prof. Dr. Engin Özdemir, MARKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu, KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, üniversitemiz yönetimi, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO'da gerçekleştirilen laboratuvar açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Tören açılış konuşmalarında ise Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO Müdürü Prof. Dr. Engin Özdemir proje ile ilgili bilgi verirken, proje iştirakçilerine teşekkür etti. MARKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu ise Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin güzel bir örneği olan projenin destekçisi olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

Yenilenebilir Enerji Sektörü Alanında Nitelikli İş gücü Geliştirme ve Koordinasyon Projesinin, üniversitemizin vizyonunu ve bakış açısını yansıtması açısından kıymetli olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Kocaeli Üniversitesi öncelikle kentin, sonra bölgenin, nihayetinde ise ülkemizin kaynaklarını aktif bir biçimde bir araya getirecek projelerin içerisinde yer alarak uluslararasılaşmayı kendine hedef edinmiştir. Ancak böyle bir proje, paydaşlarımızın katılım ve destekleri olmasaydı asla gerçekleşemezdi. Bu sebeple başta Sayın Valimiz Seddar Yavuz'a, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu'na, projenin hayata geçirilmesinde başta proje sorumlusu Engin Özdemir hocam olmak üzere emeği geçen tüm öğretim üyelerimize, kıymetli öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyor, projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

 

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz "Ülkemizin belirlediği hedeflere doğrudan destek verecek olan böylesi önemli bir proje kapsamında burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Kocaeli Üniversitesi, vizyonu doğrultusunda sahip olduğu nitelikli akademik kadrosuyla, birçok alanda önemli araştırmalar ve projeleri hayata geçiriyor. Bu projelerle hem kentimize hem de ülkemize önemli katkılar sunuyor. Bugün burada ülkemize de örnek olacak bir projenin neticesini iki güzel laboratuvarla da görüyoruz. Bu tür projelerinin artmasıyla şehrimizin ve ülkemizin yarınlara daha güçlü gideceğine inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Projede emeği olan herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.' açıklamasında bulundu.

 

Açılış konuşmaları ardından 'Endüstriyel Otomasyon ve Kontrol Laboratuvarı' ile 'Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Ölçme Laboratuvarı'nın açılışı yapıldı. Açılış töreni sonunda ise Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve il protokolü laboratuvarları gezerek bilgi aldı.

 

Yenilenebilir Enerji Sektörü Alanında Nitelikli İşgücü Geliştirme ve Koordinasyon Projesi kapsamında yapılan laboratuvar açılışı ardından ise Kartepe Park Otel'de Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Temalı Enerji Çalıştayı düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün de katılım gösterdiği çalıştayda ise projenin tanıtım sunumunu Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO Müdürü Prof. Dr. Engin Özdemir yaptı. Çalıştay kapsamında ise Kocaeli İl Enerji Yöneticisi Siyami Timur 'Kamuda Enerji Verimliliği', Dr. Öğretim Üyesi Muharrem Eyidoğan 'Sanayide Enerji Verimliliği ve Enerji Yönetimi' ve Smart Solar Ar-Ge ve İnovasyon Direktörü Papatya Sevinç Sözbir de 'Yenilenebilir Enerji (Güneş Enerjisi)' adlı konuşma gerçekleştirdiler. Çalıştay kapanış, değerlendirme ve ortak görüşme ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi