Haberler

Ebru Zeytun (BHİ/RATAM)

09-02-2022

Prof. Dr. Yunus Taş Anısına Tören Düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda, geçtiğimiz sene Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Yunus Taş'ın isminin okulumuzdaki amfiye verilmesi kapsamında bir anma töreni düzenlendi.

 

Törene Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Ak, üniversitemizden akademisyenler ve Prof. Dr. Yunus Taş’ın eşi Şerife Taş, çalışma arkadaşları ve dostları katılım sağladı.

 

Prof. Dr. Yunus Taş anısına hazırlanan anma videosunun izlenmesiyle başlayan törende Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Ak, KOÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eski Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Taştan konuşma gerçekleştirdi.

 

Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Ak, konuşmasında ‘’Yunus Taş hocamızın yaptığı güzel hizmetlerin ancak bir kısmına tanıklık edebildim ve onu tanıdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.  Saydığımız ve sevdiğimiz bir hocamızdı, bu nedenle üzüntümüz çok büyük’’ ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Emekli Müdürü Öznur Gezer'in Prof. Dr. Yunus Taş için gönderdiği yazılı mesaj okundu ve ardından Hacettepe Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Cevat Aksakal’ın gönderdiği video izlendi.

 

Program merhum Prof. Dr. Yunus Taş'la anılarını paylaşmak isteyen katılımcıların konuşmalarıyla sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi