Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

21-02-2022

Üniversitemizden Büyük Başarı

Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Kocaeli Üniversitesi, başarılarına her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor. Eğitim kalitesini sürekli arttıran, kentimize ve ülkemize katma değer sunan projeler geliştiren, alt yapısını sürekli güçlendiren Kocaeli Üniversitesi, yapmış olduğu atılımların meyvesini de ülkemizde ve dünyada adından söz ettirerek alıyor.

 

Kocaeli Üniversitesi bu kapsamda; Avustralya merkezli uniRank kuruşunun 2021 yılı için yaptığı sıralamada büyük bir başarıya imza atarken, İngiltere merkezli Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan "Dünya Genç Üniversiteler 2022 Sıralaması"nda da yer aldı.

 

Üniversitemizden uniRank sıralamasında büyük başarı

Üniversitemiz, ülkeler bazında üniversite sıralaması yapan Avustralya merkezli uniRank kuruşunun 2021 yılı için yaptığı sıralamada, Türkiye üniversiteleri arasında 22. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Geçtiğimiz yıl ülkemizdeki 207 üniversiteden 174’ünün dahil edildiği uniRank sıralamaları, üniversitelerin kendileri tarafından sağlanan veriler yerine bağımsız web kaynaklarından elde edilen geçerli, tarafsız ve etki altında olmayan ölçütler kullanılarak 200’den fazla ülkedeki 13800’ü aşan üniversite için yapılıyor.

 

Dünya Genç Üniversiteler Sıralamasında Üniversitemizde yer aldı

Üniversitemiz; dünyanın en seçkin yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından İngiltere merkezli Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan "Dünya Genç Üniversiteler 2022 Sıralaması"nda da 401+ bandına girme başarısı gösterdi.

 

Kocaeli Üniversitesi THE Dünya Genç Üniversiteler Sıralaması’nın yanında, “Dünya Üniversiteler Sıralamasında 1201+” bandında yer alırken, Dünya Üniversiteler Konu Sıralamaları’nda ise Gelişen Ekonomiler: 501+, Tıp: 601+, Mühendislik & Teknoloji: 1001+, Fiziksel Bilimler: 1001+ bandında yer alarak her bilim alanında var olduğunu ispatlamıştır.

 

THE Dünya Genç Üniversiteler Sıralaması oluşturulurken Elsevier Scopus veri tabanı baz alınmış ve dünya genelinde 50 yılın altındaki yükseköğretim kurumları “atıflar” “araştırma”, “uluslararası görünüm”, “öğrenim” ve “endüstriyel kazanç” başlıklarında değerlendirilmiştir.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi