Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler /

19-01-2022

Üniversitemiz paydaşlığında 'Kocaeli Akıllı Şehirler Şurası' gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi Teknoparkı’nın da paydaşları arasında yer aldığı 'Kocaeli Akıllı Şehirler Şurası' bugün (19.01.2022) Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün de katılım gösterdiği şurada, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Kocaeli Üniversitesi Teknoparkı Genel Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Urhan, il protokolü, paydaş temsilcileri yanı sıra Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrenciler ile çok sayıda davetli yer aldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şurada, Kocaeli Akıllı Şehir tanıtım videosunun gösterimi yapıldı. Şura ile ilgili bilgilendirme sunumunu ise Kocaeli Üniversitesi Teknoparkı Genel Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Urhan gerçekleştirdi. 'Akıllı Şehir bir hayal midir?' başlıklı bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Urhan sunumunda, akıllı şehir tanımı, dünyadan ve ülkemizden örnekler ile Kocaeli'nin durumu ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

 

Şuranın açılış konuşmalarında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, şehirler yönetilirken herkesi ilgilendiren unsurların ortak akılla konuşulmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Bu anlamda şuranın çok sayıda ve farklı paydaşlarının destekleriyle yapılmasının başarı adına doğru olduğunu belirten Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji kenti olan Kocaeli, ülkemizde akıllı şehir konusunda da öncülük yapabilecek durumdadır. Bu kapsamda çok sayıda kurumun alanında uzman akademisyenlerin destekleriyle yapılan şuranın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

 

Teknolojinin günümüzde bilgisayar ile ilişkilendirildiğini ancak tekerleğin icadının da o dönemin bir teknolojisi olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise, 'Teknolojiler insanların hayatını kolaylaştırırken, yaşam biçimimizi de değiştiriyor. Bu anlamda dünyanın nereye gittiğini doğru görmek gerekiyor. İnsanlığın mutluluğu için teknolojiyi nasıl kullanmamız gerektiğini bulmalıyız. Teknolojinin karmaşıklığını basitleştirmek adına da bu şuranın verimli olacağına inanıyorum.' dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Seri ve İnovatif Girişimci / Fütürist Alphan Manas anahtar konuşmacı olarak geçmişten günümüze teknoloji ve gelecek ile ilgili önemli trendleri kapsayan bir sunum yaptı. Yapılan konuşmaların ardından 'Kocaeli Akıllı Şehirler Şurası' kapsamında düzenlenen Hackathon yarışması ödül törenine geçildi. Törende, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Su Tüketimi Veri Analizi kategorisinde Birinci olan takıma ödülünü takdim etti. Ödül töreni ve toplu fotoğraf çekiminin ardından ise şura kapsamında “Yerel Yönetimlerde Akıllı Şehir Uygulamaları”, “E-Hizmetler ile Veriye Dayalı Şehir Yönetimi”, “Akıllı Ulaşım Çözümleri”, “Akıllı Çevre”, “Akıllı Şehirlerde Gençlik ve Spor Eğitimi”, “İnsan Odaklı Akıllı Şehir” ve “Altyapı ve Afet Yönetimi” başlıklı çalıştay odak grup toplantıları yapıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi