04-04-2022

Geleceğin öğretmen adaylarına “Devlet Korumasında Yetişen Gençler İle İletişim” konulu eğitim verildi.

Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Karakter ve Değer Eğitimi Dersi kapsamında yazar ve sosyolog Sevda Akyüz tarafından konferans verildi. Yazmış olduğu “Devletin Kızı Lülü” ve “Hangisi Senin Hikayen” kitaplarından da alıntılar yaparak yetiştirme yurtlarında yetişenler ile dezavantajlı gençlere nasıl yaklaşılması konusunda pratik bilgiler veren Akyüz,  “Başkalarına öğretmek için öğreniyorsanız iki kat fazla çalışmak zorundasınız ve hele ki bunlar daha özel insanlar olunca sorumluluğunuzda artıyor. Hangi işi yapıyorsanız yapın severek yapmaya çalışın ve lütfen gülümsemeyi ihmal etmeyiniz. Çocuklarla iletişimde sevgi ve güven çok önemlidir” dedi. Sunum sonrası dersin öğretim elemanı Zeki Kutlu ve öğrencileri Esengül Sepet ile Simge Eylem Kahraman, Akyüz’e çicek ve KOU Store forması hediye ettiler. Spor Bilimleri Fakültesi Seminer Salonunda verilen geniş katılımla yapılan konferans hatıra fotoğrafı çekimleriyle tamamlandı.