Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

04-04-2022

KOÜ HİT Atölye öğrencileri kariyer söyleşilerine devam ediyor

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi (HİT Atölye) öğrencileri “Kariyer Sohbetleri” kapsamında Kocaeli Sanayi Odası Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Eylem Selvi Arı’yla söyleşi gerçekleştirdi.

 

Kurumsal sektörde başarılı halkla ilişkiler yönetiminin nasıl uygulanması gerektiğini anlamak ve kurumsal alanda çalışmak isteyen öğrencilere yol göstermek amacıyla gerçekleştirilen ziyarette Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Eylem Selvi Arı, deneyimlerinden bahsetti ve öğrencilerin sorularını cevapladı.

 

HİT Atölye öğrencilerine bireysel kariyerinden ve mesleki deneyimlerinden bahseden Arı, ortaokul yıllarında başlayan gazetecilik sevdasının 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazanarak devam ettiğini belirtti.

 

Sözlerine devam eden Arı, “İş hayatıma ilk olarak 3. Sınıfta yerel bir gazetede çalışarak başladım. Bugün ise mesleğimde 18. yılımı geride bıraktım. Bu zamana kadar gazetecilik, muhabirlik, editörlük, yazı işleri müdürlüğü, internet editörlüğü, dergi editörlüğü, genel yayın koordinatörlüğü görevlerinde bulundum, şuan ise basın ve halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışmaktayım.” dedi.

 

Gazetecilikle başlayan yolculuğuna halkla ilişkiler sektöründe devam eden Eylem Selvi Arı, “Halkla ilişkiler gazetecilikle bütünleşik bir alan, iki meslek de kendini doğru ifade etmekle başlıyor. Eğer bir halkla ilişkiler çalışanı iseniz gündemi takip etmelisiniz ve insanlarla iletişiminiz iyi olmalı. Kriz anında çözüm üretip değişen koşullara ayak uyduran, çalıştığınız kurumla dışarıdaki ilişkileri iyi yöneten biri olmanız gerekiyor.” dedi.

 

Halkla ilişkiler öğrencilerine önerilerde bulunan Arı, “Ne kadar erken iş hayatına atılır, staj imkânlarınızı iyi değerlendirirseniz süreç sizin için o kadar iyi devam edecektir. Meslek hayatında sadece diploma yeterli olmuyor. Bu yüzden kariyer hayatınız, kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz ile doğru orantılı bir şekilde ilerleyecektir.” diyerek deneyim kazanmanın önemini vurguladı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi