Haberler

Hülya Altıntaş, Oğuzhan Hafızoğlu

04-04-2022

KOÜ İletişime HİÇ Ödülleri

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi (HİT Atölye) öğrencileri, Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD) tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 8. Halkla İlişkiler Çalışmaları (HİÇ) yarışmasında ödül aldı.

HİT Atölye Koordinatörü Doç. Dr. Banu Küçüksaraç’ın danışmanlığında Esmanur Akdağ, Tülay Özgürel ve Ahmet Talha Ağca tarafından hazırlanan ve faaliyete geçirilen ‘KOUSTECH’ Kurumsal İletişim Projesi, 8. HİÇ Ödülleri Üni-Halkla İlişkiler (PR) kategorisinde ödül aldı. Pandemi dolayısıyla 2021 yılında yapılamayan ödül töreni, bu yıl 9’uncusu düzenlenen HİÇ ödül töreni ile birlikte yapıldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen törene İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki de katıldı. Dekan Pösteki, “Öğrencilerimizin başarısından mutluluk ve gurur duyuyorum. Öğrencilerimizin bu tür yarışmalara katılmaları kariyerleri ve mesleki gelişimleri için önemli olduğu kadar, verdiğimiz eğitimin kalitesinin bir göstergesi olarak bizim için de önem arz ediyor.” dedi.

 

Sektörel standartlarda eğitim

Halkla ilişkiler sektörünün önemli ödülleri arasında yer alan HİÇ Ödülleri’ni KOÜ İletişim Fakültesi olarak bir kez daha aldıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını aktaran Doç. Dr. Banu Küçüksaraç, “Öğrencilerimi gönülden kutluyorum. Öğrencilerimin büyük bir özveriyle HİT Atölye’de hazırladıkları ve faaliyete geçirdikleri KOUSTECH Kurumsal İletişim Projesi ile 8. HİÇ Ödülleri’nde ödüle layık görülmeleri, sektörel standartlarda verdiğimiz eğitimin kanıtını oluşturduğu gibi işimizi severek yaptığımızda başarının kendiliğinden gelebileceği noktasında da bizleri motive ediyor. Bu nedenle hem fakültemizin sektördeki konumu ve tanıtımı, hem de öğrencilerimizin kariyeri için İletişim Fakültesi olarak, bu tür organizasyonlarda yer almayı önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Projenin hayata geçirilmesi

HİT Atölye öğrencileri tarafından önceki yıllarda da kazanılan HİÇ Ödülleri, halkla İlişkiler sektörünün prestijli ödülleri arasında yer alıyor. Alanında profesyonel jüriler tarafından değerlendirilen yarışmada ödül kazanan öğrencilerden Ahmet Talha Ağca, 2020 yılında lisanstan mezun olduğunu ve güncel olarak Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde yüksek lisans yaptığını belirtti. Kurumsal iletişim projesi ile Bursa Halkla İlişkiler Derneği’nin düzenlediği 8.HİÇ ödüllerine başvurduklarını söyleyen Ağca, Üni-PR kategorisi kurumsal iletişim dalında ödüle layık görüldükleri için çok mutlu olduklarını ifade etti. Ağca, “2020 yılında üniversitemizin mühendislik bölümünden KOÜSTECH takımı atölyemize gelerek bizden sponsorluk iletişimi için destek istedi. Biz de onlara kapsamlı bir kurumsal iletişim projesi hazırladık ve KOÜSTECH takımına sunduk. Sonucu çok beğenmeleri üzerine projeyi uygulamaya geçirdik. İçerisinde sponsorluk iletişiminden, kurumsal kimlik çalışmalarına kadar birçok kurumsal iletişim etkinliği vardı.” dedi.

 

Pandemide gelen ödül

Projenin ortaklarından Esmanur Akdağ, mezun olduktan ve çalışma hayatlarına atıldıktan sonra bu ödülü almış olmalarının gururunu paylaştıklarını dile getirdi. Diğer proje ortağı Tülay Özgürel, heyecanlı olduklarını ve ödülü hak ettiklerini söyleyerek, “Pandemi döneminde evdeydik çok sıkılıyorduk ve okuldan uzak kalmıştık. O dönemde ödül almak bizim için çok heyecanlı oldu. Aynı zamanda bu gibi proje ve ödüllerin kariyerimizi olumlu anlamda etkilediğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Törene; Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Celal Korkut, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Vedat KayaoğluTOBB KGK Doğu Marmara Bölge Temsilcisi Sevgi Saygın, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fuat Alpaslan, CHP İl Başkan Yardımcısı Orhan Arslan, BURTİMDER Başkanı Murat Çakmaker, BALKANTÜRKSİAD Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu’nun yanı sıra iş dünyasının temsilcileri ile siyasiler ve sektör temsilcileri katılım sağladı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi