Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

04-04-2022

Rektörümüz, lise öğrencileriyle buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü Gölcük Kazıklı Kervansarayda lise öğrencileriyle bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.

 

Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Kocaeli Üniversitesi Gölcük Belediyesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen söyleşide Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, hayatından kesitler sunarken öğrencilerin sorularını da içtenlikle yanıtladı.

 

Gölcük Anadolu lisesi, Fatih Sultan Mehmet Anadolu lisesi ve İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı söyleşiye, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabukut, Gölcük Belediyesi Başkanı Ali Yıldırım Sezer ile Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, ilçe protokolü, okul müdürleri ve öğretmenler yer aldı. Söyleşide; üniversitemizin mevcut durumu, yürütülen çalışmalar ve gelecekte hayata geçirilmesi planlanan projeler ile ilgli bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, genç üniversite adaylarına da önemli tavsiyelerde bulundu.

 

Hiçbir başarının tesadüf olmadığını, bu başarıyı yakalamak için çok çalışmaları gerektiğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Bir işi yaparken en iyisini yapmayı amaçlayın. Seçeneğiniz meslekte en iyisi olmayı hedefleyin. Ancak her şey ders değildir. Spora, sanata da mutlaka önem verin. Müzik ile uğraşın, tiyatroya gidin, spor yapın. Hayata pozitif bakın.” ifadelerine yer verdi.

 

Hayatlarının daha baharında olan gençlere bugünlerinin kıymetini bilmelerini öğütleyen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, gençlere iyi insan olmalarını söyleyerek, "İyi bir insan olmak için, ülkesini seven, ülkesine karşı sorumluluk duyan birer birey olmak için çalışın. Hepinizin içinde bu potansiyel var. İçinizdeki bu cevheri işleyin. " dedi.

 

Söyleşi de gençlerden gelen sorulara da içtenlikle yanıt veren Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizi ailemizden bir parça olarak görüyor önemsiyor ve en iyi yerlerinde görmek istiyoruz." sözleriyle konuşmasını tamamladı. Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'ye söyleşiye katıldığı ve gençlere önemli tavsiyelerde bulunduğu için Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabukut ile Gölcük Belediyesi Başkanı Ali Yıldırım Sezer teşekkür etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi