Haberler

Ebru Zeytun (RATAM/BHİ)

29-04-2022

“Üniversitemizin projelerine iş birliği sağlıyoruz”

Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Proje ve İş Geliştirme Girişimcilik ve Şirketleşme Takım Lideri Dr. Ahmet Şen Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Ki’de İnan Mert Gökgöz’ün sunduğu Güne Bakış programına konuk olarak Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında konuştu.

 

“Eğitimlerimiz birçok alanı kapsıyor”

Dr. Ahmet Şen, Teknoloji Transfer Ofisinin 2014 yılında kurulduğunu 2019 yılına kadar KOÜ Teknopark A.Ş. bünyesinde bir birim olarak faaliyet gösterirken, 2019 yılından sonra ayrı bir işletme olarak faaliyetlerine devam ettiklerini aktardı. AR-GE ve yenilikçilikle ilgili yapılan buluşları ve üretilen bilgileri koruma altına almayı amaçladıklarını ifade eden Şen, üniversitemizin projelerine iş birliği alanında aracılık ettiklerini belirtti.

 

Teknoloji Transfer Ofisi’nin verdiği hizmetlere değinen Şen, “Temelde 5 ana hizmetimiz bulunuyor. İlk olarak eğitim, tanıtım ve farkındalık hizmeti daha sonra destek programlarından faydalanmaya yönelik hizmet, üniversite sanayi işbirliği hizmetleri, fikri sınai hakların yönetimi ve lisanslama hizmetleri, şirketleşme ve girişimcilik hizmeti olmak üzere birçok alanı kapsayan hizmetlerimiz bulunuyor” şeklinde konuştu. Bu hizmetlerin AR-GE faaliyetlerini destekleyerek geliştirilmesini sağlandığını ve bakanlıklar, valilikler, belediyeler ile iş birliği içerisinde olduklarını söyleyen Şen, bu sayede ulusal ve uluslararası birçok proje geliştirdiklerini ifade etti.

 

“Eğitimlerimize her kesimden bireyler katılabilir”

Dr. Ahmet Şen, Teknoloji Transfer Ofisinin çalışmaları hakkında “Eğitimlerimizin birçoğu ücretsiz ancak uzmanlar tarafından verilen eğitimlerimiz ücretli olabiliyor. Girişimci adaylarına ve öğrencilerimize, AB fonlarından faydalanmaya ve güncel konuların bilinmesi için farkındalık oluşmaya yönelik eğitimlerimiz mevcut. Eğitimlerimize her kesimden bireyler katılım sağlayabilir bir sınırlamamız yoktur” ifadelerini kullandı.

 

“Genç İstihdam Programı” kapsamında “Beceri Geliştirme Eğitimi”

Şen, Teknoloji Transfer Ofisi olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı “Genç İstihdam Programı” kapsamında “Beceri Geliştirme Eğitimi” gerçekleştirdiklerini dile getirerek; etkinliğin, MARKA, Sanayi İl Müdürlüğü, KOSGEB ve Kocaeli Gençlik Merkezi ile iş birliği çerçevesinde gerçekleştiğini, girişimcilik düşüncesi olan adaylara ilham vermenin amaçlandığını ve bu eğitimlerin bayramdan sonra da devam edeceğini vurguladı.

 

“Karbon Girişimcilik Programı”

Kocaeli Üniversitesi Teknopark’la iş birliği çerçevesinde “Karbon Girişimcilik Programı” düzenlendiğini dile getiren Şen, her yıl bu programı iki kere yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

 

Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Proje ve İş Geliştirme Girişimcilik ve Şirketleşme Takım Lideri Dr. Ahmet Şen, öğrencilere bu programları takip edip eğitim aldıktan sonra girişim yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi