Haberler

Ebru Zeytun (RATAM/BHİ)

28-04-2022

“Öğrencilerimizi KOÜKAGEM’in etkinliklerine bekliyoruz”

Kocaeli Üniversitesi KOUKAGEM Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi radyosu Radyo Kİ’ de Merve Koçak’ın sunduğu Güne Bakış programına konuk oldu.

 

“Öncelik mevcut ve mezun öğrencilerimiz”

Doç. Dr. Bilgili, birçok üniversitede var olan kariyer geliştirme merkezlerinin 2017 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda kurulumunun gereklilik haline geldiğini dile getirdi. Kocaeli Üniversitesi’nde 20 Nisan 2020’de kariyer merkezinin kurulduğunu aktaran Bilgili, “Kariyer merkezinin amacı kendi hedef kitlelerinin kariyer hedeflerini planlamaktır. Burada öncelik mevcut öğrencilerimiz ve mezun olan öğrencilerimizin kariyerleridir. Kariyere ilişkin her konu kariyer merkezimizin faaliyetleri kapsamında yer alıyor” şeklinde konuştu.

 

“Üniversitemiz talep ediliyor”

Bilgili, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve KOUKAGEM kariyer tarafından üniversitemizden staj faaliyetlerine başvuran öğrencilerin kamu ve özel kuruluşlara staj için yönlendirildiğini aktardı. Kamu ve özel kuruluşlarla çeşitli istihdam programları yaptıklarını ifade eden Bilgili, bu projeler kapsamında kariyer merkezinin bu sürece dâhil olduğunu dile getirerek, işletmeler tarafından üniversitemizden pek çok alanda nitelikli iş gücü talep edildiğinin altını çizdi.

 

“BATIKAF çok verimli geçti”

Doç. Dr. Bilgili, Batı Karadeniz Bölgesel Kariyer Fuarı’nın içinde 11 il ve 17 üniversitenin yer aldığı bir birlik olduğunu vurgulayarak “Üniversite öğrencilerinin ve mezunlarının işletme, kurum ve kuruluşlarla kariyere yönelik birçok etkinlik sayesinde bir araya geldiği bir ortam gerçekleşti. Fuar çok verimli geçti” ifadelerinde bulundu.

 

“Mesleğini sevmek her şeyden önemlisi”

Kariyer gelişiminde uzmanlardan yararlanılmasının önemine dikkat çeken Bilgili, kariyer merkezi bünyesinde kariyer planlama dersi verilerek çeşitli seminer ve söyleşiler düzenlendiğini ifade ederek, “Her şeyden önemlisi mesleğini sevmek ve gönül vermek bu sebeple mezun olduğunuzda ne yapmak istediğinize daha birinci sınıfta karar vermeniz kendinize bir yol çizmeniz gerekiyor. Başlangıçtaki geç kalınmışlıklar geleceğe misliyle yansıyabiliyor. Bu sebeple kariyer gelişimi oldukça önemli” şeklinde konuştu.

 

Kocaeli Üniversitesi KOUKAGEM Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili, “Üniversitemiz bünyesinde yapılacak bahar şenliklerine öğrencilerimizin katılmasını tavsiye ediyorum. Öğrencilerimizden kariyer merkezi tarafından düzenlediğimiz faaliyetlere katılmalarını rica ediyorum, çünkü bu etkinlikleri öğrenciler için yapıyoruz ve oldukça yarar sağlayabilecek konuklar geliyor. Bunu tüm samimi duygularımla söylüyorum” cümleleriyle öğrencilere tavsiyelerde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi