Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

28-04-2022

 “Kariyer Planlama Dersi Söyleşisi” gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KOÜKAGEM) tarafından üniversite öğrencilerinde kariyer farkındalığı yaratmak, onlara kariyer yolculuklarında destek sunmak amacıyla “Kariyer Planlama Dersi Söyleşisi” gerçekleştirildi.

 

KOUKAGEM Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili’nin moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Akın Deveci, “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” konusunda konuştu.

 

Dr. Öğretim Üyesi Akın Deveci, kendi kariyer yaşamından da örnekler verdiği konuşmasında, iyi bir kariyere giden yolun etkili iletişimden geçtiğini vurgulayarak, “Mülakatlarda etkili iletişim için kişinin mesleki hedefini, bu hedef için gerekli hangi özellikleri sağladığını ve nelere ihtiyacı olduğunu tam olarak ortaya koyması gerekli. Ne söylediğinizden ziyade ne söylemediğiniz daha önemli” ifadelerinde bulundu.

 

Günümüzde bilinen klasik CV formatının önemini kaybetmiş olduğunu, daha yaratıcı ve efektif CV’lerin ön plana çıktığını dile getiren Deveci, CV hazırlarken kişinin niteliklerine uygun olmayan gerçek dışı şeylerin CV’de bulunmaması gerektiğinin de altını çizdi.

 

Söyleşi soru-cevap etkinliğinin ardından sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi