26-04-2022

KOÜ Hukuk Fakültesi ögrencileri, Ulusal Anayasa Çalıştayı’na katıldı

27-29 Mart tarihleri arasında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Akademisi kulübü tarafından düzenlenen Ulusal Anayasa Çalıştayı’na Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı'nın destek ve teşvikleriyle Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinden Sudehan Akkaya ve Çağrı Çağan Çavdar katılım göstermişlerdir.

Çalıştayın amacı anayasal sorunların genç hukukçular tarafından konuşulmasını ve bu sorunların çözümleriyle ilgili fikirlerin ortaya çıkmasını desteklemektir.

Öğrencilerin diğer hukuk fakültelerinden öğrencilerle bir araya gelip etkileşim kurmasının önemi ve akademik zenginleşme, eleştirel ve hedef odaklı düşünme gibi bireysel becerilerin geliştirilmesi ve bunların rahatça paylaşılabileceği ortamlar oluşturulmak istenmiştir.

Bu doğrultuda 10 komisyona ayrılan farklı şehir ve üniversitelerden gelen öğrenciler kendi komisyonlarının alanlarına giren konuları tartışmışlar ve birer komisyon raporu hazırlayıp bunu daha sonra yetkili kurumlara iletmek adına Çalıştay’da sunmuşlardır.