25-04-2022

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi 23 Nisan’ı Solaklar İlkokulu ve Ortaokulu ile Birlikte Kutladı

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Covid 19 Pandemisi nedeniyle iki yıldır kutlanamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, 22 Nisan 2022 Cuma günü Solaklar İlkokulu ve Ortaokulu ile birlikte Solaklar Köyünde kutladı. Törene, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü, Solaklar İlkokulu Müdürü, Solaklar Ortaokulu Müdürü, Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanları, Solaklar İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ile Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencileri ve veliler katıldı. Tören öncesinde Solaklar Köyünde, Solaklar İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ile Eğitim Fakültesi öğrencileri kortej yürüyüşü gerçekleştirdiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Solaklar İlkokulu Müdürü Hafize Polat günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Daha sonra Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü günün anlam ve önemini vurgulayarak bayram coşkusunun heyecanını birlikte yaşadıklarından dolayı memnuniyetini belirttikten sonra çocuklara hitaben, “sizler bizlerin geleceğimizsiniz, eminim ki her biriniz yüzlerinizin aydınlığı, gözlerinizin ışıltısı ile çok çalışıp ülkemizi daha ilerilere taşıyacaksınız” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Konuşmaların ardından devam eden törende, Solaklar İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri şiir okuma, halk oyunları ve dans gösterileri gerçekleştirdiler. Tören, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin şiir okuma ve müzik dinletisi etkinlikleri ile devam etti. Müzik dinletisi etkinliğinde coşku dolu anlar yaşandı. Törenin sonunda Eğitim Fakültesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu balon katlama, köpürme deneyi ve İngilizce eğitici etkinlikleri ile Solaklar İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri keyifli dakikalar geçirdiler. Halayların çekildiği ve eğlenceli anların yaşandığı tören, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.