Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

25-04-2022

Kadim sporlarımız gençlere öğretiliyor

Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK); spor kültürünü, saygı ve dayanışma temelinde zengin formlarla ifade etmek ve yaşatabilmek için çalışmalarını sürdüren uluslararası bir kurumdur.

 

Türkiye'de düzenlediği uluslararası organizasyon ve festivaller vesilesiyle milyonlarca insanın öz kültürüne olan bağını güçlendirici çalışmalarda bulunarak DEK, binlerce yıllık hafızanın tazelenmesine katkı sunmak amacıyla, Geleneksel Türk Sporlarının tanıtılması ve yaşatılması için faaliyetler gerçekleştirmektedir.

 

Bu bağlamda; Gençlik Projeleri Destek Programı dahilinde "Geleceğe Köprü Ol!" isimli, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Dünya Etnospor Konfederasyonu proje sözleşmesini dahilinde 13-14 Nisan 2022 tarihlerinde Fakültemizin ev sahipliğinde Üniversitemiz Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda öğrencilere yönelik Mangala, Mas Güreşi ve Okçuluk Eğitmen Eğitimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hakan DEMİR, Dekan yardımcıları Prof. Dr. Elif KARAGÜN ve Prof. Dr. Betül BAYAZIT ile, etkinliğin her aşamasında desteğini veren Doç. Dr. Gülşah SEKBAN, öğretim elemanları ve öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi