Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

21-04-2022

Üniversitemizdeki uluslararası öğrenciler iftarda bir araya geldi

Üniversitemizde öğrenim hayatlarını sürdüren uluslararası öğrenciler için dün iftar yemeği düzenlendi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Genel Sekreter Yardımcısı Aykut Ülkeok, İl Göç Müdürü Mehmet Erkoç, Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Dilek Fidan, akademisyenler ile daire başkanlarının katılımlarıyla gerçekleşen iftar yemeğine, dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve üniversitemizin farklı bölümlerinde okuyan uluslararası öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisler Kardelen Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğinde Devlet Konservatuvarı da müzik dinletisi sundu.

 

İftar yemeğinde uluslararası öğrencilere seslenen, ülkemize ve üniversitemize hoşgeldiniz diyen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Tarihi, kültürleri, gelenekleri, sevgiyi ve hoşgörüyü buluşturan, yüzyıllardır köprü olan bu topraklarda, hoşgörünün ve bereketin ayı mübarek ramazanda sizlerle birlikte olmaktan, üniversite olarak sizlerin eğitimine aracılık etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz." dedi.

 

Uluslararası öğrencilere eğitim verirken üç konudan endişe duymadıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Bunlardan ilki Üniversitemizin kaliteli eğitim sistemi ve özverili öğretim üyelerimizin sizlere sunacağı katkı, İkincisi, kentimizin ve ülkemizin bu konudaki potansiyeli, Üçüncüsü ise farklılıklarla bir arada huzur içerisinde yaşamayı ilke edinmiş kadim geleneğimizdi. Ne mutlu bize ki bu hususlarda hiç yanılmadığımızı da yıllar içerisinde gördük." şeklinde konuştu.

 

Farklı kültürel kökenlerin bizlere büyük bir zenginlik kattığına inandığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Gerçekleştirdiğimiz buluşmanın, tanışıklığımıza ve dostluğumuza katkı sunup bizleri kaynaştırmasını ümit ediyor, Ramazan’ın ruhuna uygun bu toplantıya iştirakinizden ötürü teşekkür ediyor, hepinize güzel bir gece diliyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi