Haberler

Ebru Zeytun (RATAM/BHİ)

20-04-2022

“Eğit kendini, geliştir sürekli; her yaş, her gün, her an”

Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Makaracı, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi radyosu Radyo Kİ’ de Ebru Zeytun’un sunduğu Güne Bakış programına konuk olarak Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezinin verdiği eğitimler ve kişisel gelişim hakkında bilgiler verdi.

 

“Yüksek değer katan eğitimler veriyoruz”

Doç. Dr. Murat Makaracı, Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi’nin 2008 yılında kurulmuş olduğunu belirterek merkezin misyonunun, ülkenin yetişmiş insan gücüne katkıda bulunup nitelikli iş gücü sağlayan bir kurum olmak olduğunu dile getirdi.  Bu doğrultuda kalite standartlarına bağlı kalarak sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürüttüklerini aktaran Makaracı, yüksek değer katan eğitimler verdiklerinin altını çizdi.

 

“Eğitimlerimiz hem online hem de yüz yüze”

Verilen eğitimlere değinen Makaracı,  “Eğitimlerimizi on ana başlıkta sunabiliriz. Kişisel gelişim alanı, edebiyat ve tiyatro, yabancı diller, hukuk, işletme ve ekonomi, sağlık, tarım ve ziraat, spor iş sağlığı ve güvenliği, bilişim ve teknoloji gibi eğitimlerimiz bulunuyor yakın zamanda ilk yardım eğitimlerimiz de başlıyor. Bu başlıklar altında pek çok eğitimimiz daha var. Bu eğitimleri hem online hem de yüz yüze yapıyoruz.” şeklinde konuştu.  Yabancı dil eğitimlerine değinen Makaracı,  İngilizceyi mesleklere göre alt başlıklara ayırdıklarını aktararak Hintçe, Japonca, Osmanlıca,  Korece, Almanca,  Arapça, Çince, Farsça, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Özbekçe dil kurslarının da yer aldığını söyledi.

 

“Eğitim aslında daha doğmadan başlıyor”

Çoğu eğitimin herkese açık olduğunu söyleyen Makaracı, bazı eğitimlerinse özel şartları olduğunu ifade etti. 105 saatin üzerinde verilen eğitimleri alınması durumunda sertifika verildiğini belirten Makaracı, 105 saatin altında verilen eğitimler içinse katılım belgesi düzenlendiğini söyledi.

 

“Yaşamboyu eğitim” kavramına değinen Makaracı, “ Göreve başladığımda mottomuzu ‘eğit kendini, geliştir sürekli; her yaş, her gün, her an’ olarak revize ettim. Yaşamboyu eğitim esasında özümüzde olan bir kavram. Eğitim aslında doğmadan önce anne karnında başlıyor” ifadelerini kullandı.

 

“Empati, kişisel gelişimde önemli”

Doç. Dr. Murat Makaracı, kişisel gelişimle ilgilenen kişilerin gelişimlerine günlük hayatlarında nezakete önem vererek ve empati yeteneklerini geliştirerek başlayabileceklerini dile getirdi. Makaracı, “Analitik ve kritik düşünmeyi öğreten kitaplar bu noktada yardımcı olabilir ancak korsan kişisel gelişim kitaplarından uzak durulmalı.” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Makaracı, bütün öğrencileri KOÜSEM’e beklediklerini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi