Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-04-2022

Üniversitemiz ile Yıldız Demir Çelik iş birliklerini güçlendiriyor

Kocaeli Üniversitesi ile Yıldız Demir Çelik arasında yürütülen iş birlikleri dün akşam gerçekleştirilen protokol ile daha da güçlendi.

 

Uzun bir süredir iş birlikleri yürüten Kocaeli Üniversitesi ile Yıldız Demir Çelik arasında imzalanan protokol ile iş birliği bir üst seviyeye taşınacak. Kısa bir süre önce Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve üniversitemizden heyet Yıldız Demir Çelik fabrikasına bir ziyaret gerçekleştirmiş ve iki kurum arasında yapılabilecek iş birlikleri üzerine gerçekleştirilmişti. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar neticesinde dün akşam imzalanan protokol ile Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ve bu kapsamda çalışmalarını güçlü bir şekilde sürdüren Kocaeli Üniversitesi ile Türkiye demir çelik sektörünün önemli kurumlarından Yıldız Demir Çelik, üniversite-sanayi iş birliğinde örnek olarak gösterilecek bir çalışma başlattı.

 

Protokolü, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız tarafından imzalandı. Protokol ile ve Kocaeli Üniversitesi’nin akademisyen kadrosu ile öğrencileri, başta sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm olmak üzere ortak Ar-Ge projeleri geliştirecek. Öğrencilere staj imkanı, lisansüstü öğrencilerinin tezlerini bitirmeleri için teknik imkan sağlanması ve ortaya çıkan projelerle ilgili bilimsel yayınlar hazırlanacak. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın yanı sıra Üniversitemizden Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Prof. Dr. Ahmet Küçük, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Dekanlar Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, Prof. Dr. Oğuzhan Urhan ve Prof. Dr. Mehmet Yıldırım’ın da katıldığı protokolde Yıldız Demir Çelik yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

 

Üniversite-Sanayi iş birliklerinin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Yıldız Demir Çelik ile imzaladığımız bu protokolle öğrencilerimiz hem kısa bir süre sonra atılacakları iş hayatını yakından tanıyacaklar hem de üniversite-sanayi iş birliği sayesinde araştırma ve geliştirme konusundaki çalışmalarımıza daha fazla yoğunlaşabileceğiz. Sanayi ve üniversitelerin güçlerini birleştirmesi öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve şirketlerin yetişmiş kadrolarının bir araya gelmesiyle çok daha katma değerli ürün ve çözümler ortaya çıkaracak. Yıldız Demir Çelik yönetimine bu vizyonlarından ve sağlayacağı katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız ise, “Ülkemizin en büyük sanayi merkezlerinden biri olan Kocaeli, üniversite-sanayi iş birliği konusunda örnek çalışmalara imza atıyor. Yıldız Demir Çelik olarak başta Kocaeli Üniversitesi olmak üzere çeşitli akademik kuruluşlarla önemli iş birliklerimiz bulunuyor. Geleceğimiz olan gençlerimizin çok daha iyi bir eğitim almalarını sağlamak, sanayimizin akademi dünyasıyla birlikte yeni projeler ve ürünler geliştirilmesine destek olmak, ülkemizin hedeflerine ulaşması açısından çok büyük önem taşıyor. Biz de geleceğin teknoloji, üretim ve sanayide olduğunun farkında olan küresel bir şirket olarak Kocaeli Üniversitesi ile ülkemizin geleceğine ve gençlerimize yatırım yapmaya devam ediyoruz. Faaliyetlerimizi bir üst seviyeye taşıyacak İş Birliği Protokolü ile hem şirketimizin Ar-Ge ekipleri hem de üniversitemizin değerli akademisyen ve öğrencilerinin sinerjisiyle örnek projeler ortaya çıkacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi