Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-04-2022

“Nikomedia’dan günümüze Kocaeli”

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Kocaeli Üniversitesi Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu koordinasyonluğunda “Nikomedia’dan Günümüze Kocaeli’nin Tarihi ve Kültürü” konferansı gerçekleştirildi.

 

Moderatörlüğünü Kocaeli Üniversitesi Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili'nin yaptığı konferansa, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Şirin, Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Polatel, Yerel Tarihçi Yavuz Ulugün başta olmak üzere üniversitemizden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Nikomedia’dan Osmanlı dönemine kadar olan dönemle ilgili Yerel Tarihçi Yavuz Ulugün, Osmanlı dönemi hakkında Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Polatel, Cumhuriyet dönemi ve seyahatnameler hakkında ise Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Şirin gerçekleştirdikleri sunumlarla katılımcılara bilgiler verdi.

 

Konferansın son bölümünde katılımcılar ve konuşmacılar arasında soru-cevap etkinliği gerçekleştirildi. Konferans toplu fotoğraf çekimiyle sona ererken Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen tarafından konferansın sonunda konuşmacılara katılım belgesi takdim edildi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi