Haberler

Kumsal Yürek, İbrahim Özçetin

18-04-2022

UCİM İle Çocuklar Yalnız Değil

KOÜ'lü öğrencilerin düzenlediği ‘Çocuklar Konuşacak UCİM Yanlarında Olacak’ semineri öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

 

Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından organize edilen seminere UCİM Kocaeli Eğitim Koordinatörü Selinay Sülün ve UCİM Kocaeli il Temsilcisi Avukat Pınar Eren katılım sağladı. Öğrenciler Atölye Uygulamaları dersi kapsamında UCİM ile işbirliği yaparak çocuk istismarına yönelik seminer düzenledi. Seminere, UCİM Kocaeli Eğitim Koordinatörü Selinay Sülün ve UCİM Kocaeli il Temsilcisi Av. Pınar Eren katılım sağladı. Uraz Kaygılaroğlu’un en büyük destekçi ve bağışçısı olduğu SAADET Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) gönüllüleri ile çocukları istismar ve ihmalden korumayı amaçlıyor.

 

Saadet öğretmenin hikâyesini öğrendikten sonra bu ailenin bir parçası olmak istediğini ve hemen internet sitesinden başvuru yaptığını söyleyen UCİM Kocaeli Eğitim Koordinatörü Selinay Sülün, Saadet öğretmenin bir grup çocuğun okul müdürü tarafından istismar edilmesine şahit olması sonrasında onları korumaya alarak UCİM için ilk adımları attığını aktardı. Saadet öğretmenin bu çabaları sebebiyle Uluslararası Kadın Cesaret ödülüne layık görüldüğünü ifade eden Sülün, “Şu anda 11 temsilcilik ofisine sahip olan UCİM’in ilk ofisi İzmir’de açıldı ve ofis sayısı ilerde artacak.” dedi. Bilgilendirme amaçlı kongre, seminer ve stant çalışmaları düzenlediklerini ve bu sayede kamuoyu oluşturduklarını belirten Sülün, eğitim ayağında ebeveynlerin çocuk istismarı boyutunda bilgilendirdiklerini ve bu bilgilendirmeyi okul kadrolarında buluna öğretmenlere ve idari kadroya da yaptıklarını söyledi.

 

UCİM Kocaeli il Temsilcisi Avukat Pınar Eren, 18 yaşının altında herkesin çocuk olduğunu ve istismar durumlarında cezaların ağırlaştığını belirtti. İstismarın sadece cinsel değil fiziksel veya duygusal yönde olabileceğini söyleyen Eren ihmalin de bir suç olduğunu aktardı. Eren, “Bu tarz olaylara şahit olan kişilerin zamanında yaptığı ihbarlar sayesinde suçlular ağır cezalar alabiliyor.“ ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi