Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

18-04-2022

“İZDÜŞÜM” sergisi açıldı

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde eğitimini sürdüren ve geçtiğimiz pandemi sürecinde mezun olan öğrencilerin çalışmalarından oluşan “İZDÜŞÜM” sergisi Güzel Sanatlar Fakültesi Antre Sergi Salonunda açıldı.

 

Bir fizik kavramı olarak “izdüşüm”, ışınlar etkisiyle bir cismin düzlem üzerine düşürülen görüntüsünü tanımlar. Öğrenci çalışmalarını içeren “İZDÜŞÜM” sergisi, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde sürdürülen sanat ve tasarım eğitiminin bir projeksiyonu, izdüşümü olarak değerlendirilebilir.

 

Seramik Bölüm Başkanı Doç. Safiye Başar’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen sergide, Ahmet Altıparmak, Polen Akbulak, Gül Yadigar ve Mustafa Çeliksoy’un organik form temelli üç boyutlu soyut çalışmaları, Sevgi Özkan ve Rabia Bahçecik’in figüratif işleri; Kemal Savcı Fidan, Aliye Güngör, Aysu Sayın’ın endüstriyel tasarımları; Çağla Kaçmaz, Sevilay Mutlu’nun yüzeysel tasarımları dikkat çekmektedir. Geleceğin sanatçı ve tasarımcı adayları arasında yerlerini alacak yirmi beş öğrencinin özgün çalışmalarından oluşan sergi, 14-26 Nisan tarihleri arasında Güzel Sanatlar Fakültesi Antre Sergi Salonunda izlenebilir.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi