Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

13-04-2022

İlahiyat Fakültesi Öğrencileri iftarda buluştu

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği iş birliğinde iftar programı düzenlendi. MÜSİAD Sosyal tesislerinde düzenlenen iftar programına Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Ahmet Küçük, KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, KOÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Süleyman Küçük, KOÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Ekşi, Dr. Öğr. Üyesi Metin Pay, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

İftar programı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, KOÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İhsan Şen, Araştırma Görevlisi Mehmet Zahit Karademir ve Recep Demir birlikteliğinde icra edilen eserler ile başlayan program KOÜ İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Araştırma Görevlisi Mustafa Hilmi Bilican’ın sunduğu Kur’an tilavetinin ardından, yapılan konuşmalarla devam etti.

 

Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Süleyman Küçük konuşmasında “Rahmetiyle mağfiretiyle dolu bu günlerde birlikte olmak, birlikte oruçları açmak, birlikte iftar edip birlikte Allah’a hamd etmek nasip oldu. Bundan dolayı çok sevinçliyim ve gururla doluyum. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız, iyi ki bir aradayız. Rabbim nice iftarlarda nice bayramlarda tüm güzelliklerde Rabbim beraber olmayı nasip eylesin diyorum. Hoş safa geldiniz” dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman katılımcılara teşekkür ettikten sonra “Bugün güzel bir organizasyonda birlikteyiz. Daha nice böyle güzel organizasyonlarda sağlık, sıhhat, afiyet içerisinde buluşmayı Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Hepinize hayırlı iftarlar diyor, teşekkür ediyorum” dedi.

 

Rektörümü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise konuşmasında “Üniversitemizin değerli akademisyenleri, sevgili öğrenciler Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneğinin bu güzel gününde bir araya geldik. Sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Cumhuriyetin manevi mimarları olan neslin devamısınız. Ondan dolayı sorumluluklarınız çok fazla. Bu nedenle bizler sizden çok şey bekliyoruz. İnşallah Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ilerleyen zamanlarda çok daha iyi yerlere gelecektir” dedi.

 

Konuşmaların ardından KOÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Araştırma Görevlisi Mehmet Zahit Karademir’in okuduğu ezan ile katılımcılar iftarlarını yaptılar. Birlikte yapılan iftarın ardından program sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi