Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

08-04-2022

Üniversitemizde Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Toplantısı yapıldı

Üniversitemiz ev sahipliğinde “Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Toplantısı” gerçekleştirildi. Dönem Başkanlığının üniversitemize devredildiği toplantıda; üniversitelerin ortak çalışma planları üzerine fikir alışverişinde bulunulurken görüş ve öneriler değerlendirildi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Toplantısına; Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Keskinler ile Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Prof. Dr. Ahmet Küçük, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, KOÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk ve KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren katılım gösterdi.

 

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Tesisler Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü bir sunum gerçekleştirdi. Üniversitemizin güncel durumu ile ilgili bilgiler paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, üniversitemizin fiziki durumunu paylaşırken, hayata geçirilen projelere de değindi. Üniversitemiz ile ilgili yerleşkeler, uluslararası öğrenciler, araştırma ve uygulama merkezleri, Teknopark ve TTO faaliyetleri yanı sıra akademik araştırma verilerine de değinen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversiteleri arasında yer alabilmesi adına çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.

 

Sağlık alanında üniversitemizde son yıllarda büyük atılımlar yapıldığına vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, bu kapsamda da Semahat Aracı Onkoloji ve Palyatif Bakım Merkezi, Poliklinik ve Tıp Eğitimi Uygulama Merkezi, Avrupa standartlarının bile üzerine sağlık hizmeti sunan Gastroenteroloji Ünitesi, KOÜ Hastanesine yapılan cihaz yatırımları, İyi Hekim Uygulama ve Simülasyon Merkezi, Merkez Laboratuvar, KÖGEM ve DETAB ile ilgili bilgiler paylaştı. Başta KOÜ Kültür Evi’nde yürütülen kültürel faaliyetlere de değinen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, sportif faaliyetler, burs hizmetleri, sosyal alanlar yanı sıra üniversitemizin sanayi ve kent ile yürüttüğü işbirliklerinden de örnekler sundu.

 

Kocaeli Üniversitesi’nin dönem başkanlığında düzenlenen “Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Toplantısı”nda Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün sunumunun ardından, Umuttepe Yerleşkesi’nde bir tanıtım gezisi yapıldı.

Toplantı, Kartepe Park Otel’de düzenlenen İftar Yemeğinin ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın da katıldığı Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından verilen Müzik Dinletisiyle sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi