07-04-2022

KOÜ yürütücülüğündeki projenin ilk toplantısı yapıldı

Kocaeli Üniversitesinin yürütücülüğünü yaptığı Doç. Dr. Tuğba Konaklı’nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Robotik Kullanımıyla Matematik Kaygısını Gidermeye Yönelik Ters Yüz Öğrenme Uygulamaları” (FlippedLearning Practices to Release Maths Anxiety with the Use of Robotics2020-1-TR01-KA203-092209) konulu Erasmus plus Yükseköğretim Stratejik Ortaklıklar projesinin Türkiye’deki İlk toplantısı 05-06 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi.

Toplantıya proje ortakları Scuoal Di Robotica (RobotikOkulu-Italya), Latvia University (Letonya Üniversitesi-Letonya), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Educloud Eğitim Teknoloji Şirketi katıldı. Toplantı açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü ve Uluslararası İlişkiler Birim Koordinatörü Doç. Dr. Banu İnan Karagül katıldı.

Doç. Dr. Tuğba Konaklı, açılış konuşmasında, projenin başlangıç aşamasından bugüne kadar gelinen süreçte gerçekleştirilen çalışmaları özetledi. Matematik kaygısının robotik kullanımıyla azaltılmasına yönelik olarak yapılan atölye çalışmaları ve geliştiren modüler eğitim içeriğinin yanı sıra öğretmen adaylarına yönelik hazırlanan ters yüz öğrenme uygulamalarında kullanılacak animasyonlar videolar ve öğrencilerle çekilen videolardan oluşan video kütüphanesinin önemine değindi.

Öğretmen adaylarının projenin pilot uygulaması için Eğitim fakültesinde eğitim almakta olduklarını ayrıca edindikleri bilgi ve becerilerini ilkokullarda matematik derslerinde öğrencilerle birlikte deneyimleyerek öğrendiklerini belirtti.