01-04-2022

KOÜ HİT Atölye'den Kampüsten Doğaya Projesi

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi (HİT Atölye) öğrencileri “Kampüsten Doğaya” isimli bir sosyal sorumluluk projesi düzenledi.

Ormanların temiz tutulması ve çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, sosyal medya platformları üzerinden “challenge” şeklinde tasarlanan proje, Kocaeli Kent Ormanı’nda 30 Mart 2022 Çarşamba günü, saat 14.00’da başladı. Üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik sırasında ormandan 8 çöp poşetini dolduracak kadar çöp toplandı.

Etkinlik sonunda projenin üniversite öğrencileri arasında yaygınlaştırılması amacıyla Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Klubü’ne meydan okuyan HİT Atölye öğrencileri, çevre kirliliği probleminin çağımızın en önemli sorunlarından biri olduğunu ve bu konuda farkındalık yaratmak için etkinliğin devam ettirilmesini hedeflediklerini dile getirdi.