Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler /

13-06-2022

Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet töreni bugün (13.06.2022) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

Tıp Fakültesi mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ile Prof. Dr. Ahmet Küçük, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Başhekim Prof. Dr. Zafer Cantürk, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, dekan yardımcıları, akademik ve idari personelin yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmalarında genç hekimleri tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Ülkemizde neredeyse iki asırdır eğitimi verilen tıbbiye, modern üniversite eğitimi başladığından bu yana en çok tercih edilen ve en başarılı öğrencilerin içinde bulunduğu bölümlerin başında gelmiştir. Bu sebeple ülkemizin ve üniversitemizin en pırıltılı öğrencileri ile genç meslektaşlarımla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.” diyerek sözlerine başladı.

 

Genç hekimlere, güçlü bir eğitimi, muazzam bir gelenekle birleştiren bir kültürden geldiklerini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” gibi bir kültürden, hekimliği ve hekimleri öven, insan hayatına her şeyden çok değer veren bir inançtan, “beni Türk hekimlerine emanet ediniz” ifadesiyle güvenini sergileyen Cumhuriyetimizin banisinden aldığımız feyzle bu yolda hareket ediyoruz. Öyle bir mesleğe adım atıyorsunuz ki, hayatınızda bundan sonra sizlere başvuran herkes ya bir dertten muzdarip olarak size başvuracak ya da bir yardım bekleyecek.” şeklinde konuştu.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, genç hekimlere çeşitli tavsiyelerde bulundu. “Toplumumuz sizleri birer hekim olarak kendi içlerine davet ediyor.” diyen Prof. Dr. Utkan, zorlu bir eğitimi tamamladıklarını ifade ederek hepsinin yolunun açık olması temennisinde bulundu. Öğrenciler adına konuşan Erva Öksüz ise arkadaşları adına bu konuşmayı yapmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Siz hocalarımızın alın teri olarak ülkemizin her yerinde görev yapmaya hazırız.” diyerek teşekkürlerini sundu.

 

300 öğrencinin mezun olduğu törende, mezun genç hekimler anı belgelerini öğretim üyelerinden teslim aldı. Prof. Dr. Utkan'ın hekimlik andını öğrencilere okutmasının ardından tören, öğrencilerin kep atması ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi