Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

27-05-2022

Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri Robotik Kodlama ve Doğa eğitimlerine katıldılar

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri Bilim Merkezi’nde Robotik Kodlama ile Ormanya’da Doğa eğitimlerine katıldılar.

 

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Derya Kaltakçı Gürel rehberliğinde Fen Bilgisi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri Fen Öğretiminde Okul Dışı Öğrenme Ortamları dersi kapsamında10-13 Mayıs tarihlerinde Kocaeli Bilim Merkezi’nde Robotik Kodlama Eğitimini, 17 Mayıs’ta ise Ormanya’da Doğa Eğitimi uygulamalı olarak gerçekleştirdiler.

 

Robotik Kodlama Eğitimi kapsamında gerçekleştirilen uygulamalarda öğretmen adayları  Ressam Robot Atölyesi ve MicroBit uygulamalarına katılmış, ayrıca  Max Bot, 3D yazıcılar,  sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamalarını inceleyerek fen öğretimine entegrasyonları konusunda bilgilendirilmiştir. Bilim Merkezi’nin öğretmen ve öğretmen adaylarına yönelik Robotik Kodlama eğitimleri konusunda bilgilendirme yapılıp farkındalık yaratıldı.

 

Doğa Eğitimi kapsamında ise, Doğada Yaşam Atölyesi ile gerçekleştirilen uygulamalarda öğretmen adayları doğa ile uyum içinde yaşamayı, zor şartlarda doğada hayatta kalmaya yönelik barınak yapımını, ateş yakmayı, temiz su kaynağı bulmayı ve yön bulmayı aldıkları eğitim ile uygulamalı gerçekleştirdiler.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi