25-05-2022

“Yarı Bilinçli İmgeler” resim sergisi sanatseverle buluşuyor

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Yasemin Sarı Bayer’in “Yarı Bilinçli İmgeler” adlı resim sergisi, 26 Mayıs-7 Haziran 2022 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Antre Sanat Galerisi’nde yer alacak sergi ile ilgili bilgiler veren Öğretim Görevlisi Yasemin Sarı Bayer, “Doğanın bir tür eklentisi olan insan, varlığını doğayı değiştirerek günümüze getirmiştir. Teknoloji geliştikçe ve bilgi arttıkça bu dönüşümün boyutu ve hızı ivme kazanmış, bugün yeryüzü tanımsız formların işgali ile karşı karşıya kalmıştır. Bu değişimin bizzat doğanın bir eklentisi olan insan varlığı tarafından sağlanıyor olması, günümüz insan bilincinin rahatsızlandığı düşüncesini oluşturmaktadır.  Doğal formların dönüşüm serüvenini doğanın anatomisini keşfederek yapıtlarıma aktardığım ‘Yarı Bilinçli İmgeler’ konseptli sergide, yüzeyde oluşturduğum muğlak imgeler yoluyla, günümüz insan varlığının doğa üzerinde yarattığı yarı bilinçli oluşumlara gönderme yapıyorum.” dedi.