Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

25-05-2022

Spor Bilimleri Fakültesinde 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı T.C. Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi seminer salonunda coşku ile kutlandı. Spor Yöneticiliği Bölüm Başkan Yrd. Öğr. Gör. Rıza Erdal’ın koordinatörlüğünde Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinin organize ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreni kapsamında düzenlenen ‘Kadın ve Spor’ konulu bir de panel yapıldı.

 

Moderatörlüğünü Spor Yöneticiliği Bölüm Başkan Yrd. Öğr. Gör. Rıza Erdal’ın yaptığı panelde Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Sayın Gülkız TULAY, Türkiye’nin ilk kadın FİFA hakemi, antrenörü Akademisyen Prof. Dr. Lale Orta, Fenerbahçe Spor Kulübü kadın futbol takımı teknik direktörü Nihan Su ve Fenerbahçe Spor Kulübü kadın futbol takımı futbolcusu Sevinç Çorlu konuşmacı olarak yer aldı.

 

Panele; Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Demir, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Elif Karagün, Prof Dr. Betül Bayazıt, Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Çolak, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, yerel basın temsilcileri, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Tören saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Demir’in açılış konuşması ile başladı. Öğrenciler tarafından Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve gençliğin Atasına cevabı okunduktan sonra, Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi halk oyunları ekibinin gösterisi sonrası panele geçildi.

 

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay yaptığı konuşmada sporda kadın yöneticiliği, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından hayata geçirilen projeler, sporcuların aldığı elde ettiği başarılara değindi ve federasyon çalışmalarını anlatan video izlendi. Türkiye’nin ilk kadın FİFA Hakemi, Antrenörü Akademisyen Prof. Dr. Lale Orta yaptığı konuşmada futbolun her yönü ile erkek sporu olarak anılması nedeni ile aldığı her görev esnasında yaşadığı zorlukları anlattı.

 

Fenerbahçe Spor Kulübü Kadın Futbol takımı teknik direktörü Nihan Su konuşmasında gençlerin inandıkları hedeften asla vaz geçmemeleri gerektiğini kendisinin de bu sayede buralara gelebildiğini vurguladı. Fenerbahçe Spor Kulübü Kadın Futbol takımı futbolcusu Sevinç Çorlu futbol oynamayı yaşamın kendisi olarak tanımladı. Soru cevap bölümü sonrasında katılımcılara plaket ve çiçek takdimi yapıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi