25-05-2022

Toplumsal Kullanım Açısından Dil Yanlışları konferansı düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Türk Dili Bölümü Tarafından 18 Mayıs Çarşamba günü “Toplumsal Kullanım Açısından Dil Yanlışları” konferansı gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi B Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Türk Dili Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kenan ACAR, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansın sunuculuğunu Türk Dili Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Elif CORA yaparken, Türk Dili Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Nülüfer AKLIN sunumuyla Toplumsal Kullanım Açısından Dil Yanlışları konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Konferans gerçekleştirilen soru – cevap etkinliğinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.