Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

25-05-2022

KOÜ ortaklığında yürütülen Erasmus+ proje toplantıları yapıldı

Restorasyon Alanında Çalışanlar İçin Avrupa Eğitim Müfredatı Projesi (Re-Vet European Training Curriculum For Restoration Workers) kapsamında toplantılar gerçekleştirildi

 

Kocaeli Üniversitesi’nin ortak olarak yer aldığı, Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (KA202)  faaliyetinde “Re-Vet European Training Curriculum For Restoration Workers / Restorasyon Alanında Çalışanlar İçin Avrupa Eğitim Müfredatı” başlıklı ve “2020-1-TR01-KA202-093483” no’lu Proje çerçevesinde ilk uluslararası toplantı 11-12 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’da, ikinci uluslararası toplantı 4-5 Nisan 2022 tarihlerinde Valladolid (İspanya)’de gerçekleştirildi.

 

İstanbul Teknik Üniversitesi koordinasyonunda; Kocaeli Üniversitesi, İstanbul Valiliği, Bologna University, Ljubljana University, Strathclyde University ve INFODEF ortaklığında hayata geçirilen projenin 24 ay sürmesi planlanıyor.

 

Projenin Tanımı:

Restorasyon uygulamalarının niteliği, şantiyede uygulamaları gerçekleştiren kişilerin yetkinlikleriyle doğrudan ilişkilidir. Gerekli bilgi donanımına, becerilere veya duyarlılığa sahip olmayan işçiler, mimari mirasın koruma ve restorasyon uygulamalarında geri dönüşü olmayan hatalar yapma eğilimindedir.

 

Bu proje, çevrimiçi bir platform aracılığıyla koruma / restorasyon alanlarında zanaatkarların yetkinliklerini geliştirmek için eğitim fırsatları sağlamayı amaçlamaktadır. Eğitim, becerilerin ve niteliklerin şeffaflığına katkıda bulunmak için Avrupa Müfredatı olarak planlanacaktır. Bu proje ile geliştirilecek Beceriler Platformu ve işgücü piyasasındaki talebe bağlı olarak geliştirilen eğitim içerikleri aracılığıyla kişisel beceriler desteklenecektir.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi