25-05-2022

Üniversitemiz Öğrencilerinden, Şevkatiye İlkokulundaki Kütüphaneye destek

Kocaeli Üniversitesi Eğtim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri, Prof. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya danışmanlığında Kartepe ilçesi Şefkatiye İlkokulunda bulunan kütüphane destek oldular.

Yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonunda hem duvarları hem de rafları yeniden boyayıp kullanılabilir hale getiren öğrencilerimiz, Kütüphaneye İlkokul çocuklarının yaşlarına uygun yaklaşık 1800 kitap hediye ettiler. Bunun yanı sıra kütüphaneye çeşitli kırtasiye malzemeleri ve satranç takımları kazandırdılar.

Yapılan düzenleme ardından Kütüphanenin açılışı da gerçekleştirildi. Açılışa; Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri, kütüphaneyi heyecanla bekleyen Şefkatiye ilkokulu öğrencileri, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Doğan Güllü ve Prof. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya, Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, Şube Müdürü Şükrü Şahin, Okul Müdürü Cevdet Tavukçuoğlu Şevkatiye Mahalle Muhtarı çevredeki Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği ve veliler katıldı.