Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

23-05-2022

Romanya Alexandru Ioan Cuza University of Iasi ile işbirliğinin kapısı aralanıyor

Kocaeli Üniversitesi ile Romanya Alexandru Ioan Cuza University of Iasi arasında yapılabilecek iş birlikleri ile ilgili görüşmeler başladı.

 

İki üniversite arasında yapılan görüşmeler kapsamında Romanya Alexandru Ioan Cuza University of Iasi Rektörü Prof. Dr. Tudorel Toader, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Daniela Cojocaru, Assoc. Prof. Dr. Constantin-Iulian Damian ve Romanyadaki üniversitede Türkçe eğitimi vermek üzere görevlendirilen Dr. Öğr. Üyesi Şenel Gerçek ile heyete eşlik etmek üzere Türkiye Büyükelçiğinden Eğitim Müşavir Yardımcısı Ayşenur Topaloğlu üniversitemizi ziyaret etti.

 

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğünde başlayan iş birliği görüşmelerine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Prof. Dr. Ahmet Küçük, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Banu İnan Karagül ve DİLMER Müdürü Doç. Dr. Dilek Fidan katıldı.

 

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan görüşme kapsamında heyet KOÜ Dilmer'i de gezerek, hem yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi aldı hem de Üniversitemizde öğrenimlerini sürdüren ve Türkçe eğitimi alan Uluslararası öğrencilerle de görüştü.

 

Olumlu sonuçlanan ilk görüşmenin ardından, en kısa sürede görüşmenin tekrarlanması ve bir protokol oluşturularak iş birliğinin yazılı hale getirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi