Hızlı Erişim
Haberler
Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Proje ve İş Geliştirme Girişimcilik ve Şirketleşme Takım Lideri Dr. Ahmet Şen Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Ki’de İnan Mert Gökgöz’ün sunduğu Güne Bakış programına konuk olarak AR-GE ve hibe destek programları hakkında bilgiler verdi.
“Birçok AR-GE ve hibe destek programı mevcut”
Dr. Ahmet Şen, hibenin, bir kamu kuruluşu, işletme ya da vakıf tarafından bir eğitim kurumu, şirket ya da kişiye verilen karşılıksız para olduğunu; AR-GE’nin ise bilgi dağarcığını artırmak amacıyla sistematik olarak sürdürülen yaratıcı çalışma ve bu bilginin yeni uygulamalar yaratmak için kullanılması olarak tanımlandığını ifade etti. Türkiye’de hibe veren kurumlar hakkında bilgi veren Şen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bu konuda önde gelen bir kurum olduğunu belirtti. Bakanlığın KOSGEB, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajanslarıyla akademik, sanayi, kamu ve bilimsel alanda birçok AR-GE ve hibe desteği sağladığını aktaran Şen, Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Avrupa Birliği gibi kurumların da birçok hibe programının olduğunu dile getirdi.
“Üniversitemizin 11 projesi destek kazandı”
Öğrenciler için bulunan AR-GE ve hibe destek programlarından bahseden Şen, Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi olarak her yıl öğrencileri bu konuda bilgilendirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümünün TÜBİTAK’ın 2209/A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı ve 2209/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında 11 projesinin destek almaya hak kazandığını aktaran Şen, bu projelerde emeği geçen akademisyenleri ve öğrencileri tebrik ettiğini dile getirdi.
“19 Akademisyenimizin işletmeleri bulunuyor”
Dr. Ahmet Şen, akademisyenlere verilen AR-GE ve hibe destekleri hakkında bilgi vererek, “Akademisyenlere TÜBİTAK’ın vermiş olduğu Ulusal Destek Programları ve Uluslararası Destek Programları bulunuyor. Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği(COST), Ufuk Avrupa Programı, 1071 Programı gibi Uluslararası Destek Programlarıyla akademisyenler birçok ülkeyle iş birliği içinde çalışmalarını sürdürebiliyor. Ayrıca akademisyenlerimizin bireysel girişimci olmalarını sağlayabilecek programları destekliyoruz. Kocaeli Üniversitesi Teknopark’da 19 akademisyenimizin kendilerine ait işletmeleri mevcut. AR-GE projeleriyle çalışmalarını yürütüyorlar” ifadelerinde bulundu.
“Hibe desteği almak önemli”
Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Proje ve İş Geliştirme Girişimcilik ve Şirketleşme Takım Lideri Dr. Ahmet Şen, hibe desteği almanın, yapılan ve gelecekte yapılacak olan projeler için önemli olduğunu vurgulayarak, Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi olarak projesi olan ve destek almak isteyen herkese yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade etti.
İLETİŞİM/ADRES
+90 (262) 303 10 43
+90 (262) 303 10 43
kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr
Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi
Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi
41001, İzmit/KOCAELi