Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-05-2022

KOÜ’den bir ilk daha

Türkiye Sağlık Enstitüsü Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenen proje yürütücülüğünü üniversitemiz Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalından Dr. Kerem TEKE’nin yaptığı “Deneysel Mesane Kanserinde Boron Nötron Yakalama Tedavisi Uygulaması: Sistemik ve İntravezikal Yaklaşım” adlı projenin İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Enerji Enstitüsünde bulunan TRIGA MARK II Eğitim ve Araştırma Reaktöründe olan aşaması tamamlandı. Proje, Kocaeli Üniversitesi bünyesinde TÜSEB tarafından desteklenen ilk proje olma özelliği de taşıyor.

 

Preklinik bir çalışma ile mesane kanserinde farklı bir radyoterapi etkinliğinin araştırıldığı projede, Kocaeli Üniversitesi Üroloji, Radyasyon Onkolojisi, Patoloji, Medikal Fizik, Tıbbi Biyoloji, Biyokimya Anabilim dallarından,  Deneysel Tıp Araştırma Birimi ve İTÜ Enerji Enstitüsünden araştırmacılar bulunuyor.

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Enerji Enstitüsünde bulunan TRIGA MARK II Eğitim ve Araştırma Reaktöründe başarıyla tamamlanan aşamada; İTÜ TRIGA MARK II Eğitim ve Araştırma Reaktörü İşletme Şefi Dr. Kimyager Zeyneb CAMTAKAN, İTÜ TRIGA MARK II Eğitim ve Araştırma Reaktörü İşletme Şefi Fizik Mühendisi M. Sahip KIZILTAŞ, Kocaeli Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma Birimi Sorumlu Yönetici Uzm. Vet. Hekim Cüneyt ÖZER, İTÜ TRIGA MARK II Eğitim ve Araştırma Reaktörü İşletme Müdürü Prof. Dr. İskender Atilla REYHANCAN, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji A.D. Doç. Dr. Kerem TEKE ile İTÜ TRIGA MARK II Eğitim ve Araştırma Reaktörü Operatör adayı Fizik Mühendisi Arş. Gör. Onur ERBAY yer aldı.

 

Araştırmanın patolojik ve moleküler analiz sonuçlarının 2023 yılının ilk çeyreğinde raporlanması öngörülüyor.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi