Haberler

Behiye Sude Doğan - Enes Deniz

09-05-2022

Kurumsal İletişimin Halkla İlişkiler Boyutu

'Kurumsal İletişim Ve Kariyer Yolculuğu' isimli etkinlik, İletişim Fakültesi'nde öğrencilerle buluştu.

 

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinin Atölye Uygulamaları dersi kapsamında Kurumsal İletişim konusuna farkındalık ve ilgi uyandırmak için düzenlediği etkinlik, Posco Assan TST Kurumsal İletişim Yöneticisi Emrah Çamur’un katılımıyla gerçekleşti.  Emrah Çamur sunumunda, kurumsal iletişimin hemen her alanda ve gün geçtikçe etkisini artırmasını, iletişim fakültesi öğrencilerinin sektöre daha bilinçli bir şekilde katılımını sağlamayı, kurumsal iletişimin boyutlarını ve önemini, kurumların iletişime olan etkisini ve kurumsal iletişimde yapılması gerekenlerin anlatılmasına ilişkin konulara yer verdi.

 

Öğrencilere kurumsal iletişim hakkında deneyimlerini aktaran Emrah Çamur, “Mesleğinizi sevmeniz gerekiyor sevmeden yapabileceğiniz bir şey değil. Üniversite yıllarınızı haber ajansı ve atölyelerle değerlendirin. Sivil toplum kuruluşlarında görev alın. Öncelikle ne yapmak istediğinize karar verin.  İnsanlarla ve kurumlarla ne kadar iletişim kurarsanız sizin için o kadar önemli olur." ifadelerinde bulundu. Yabancı dil öğrenme konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çamur,  “Kesinlikle yabancı dil öğrenip, kendinizi birçok alanda  geliştirmelisiniz. Mesela haber yazmayı ve fotoğraf çekmeyi bilmenizde fayda var. Haber yazma hayatımızın her alanında olacak bu sebeple halkla ilişkiler öğrencileri ve mezunlarının bir gazeteci gibi haber yazması gerekiyor." şeklinde konuştu.

 

Türkiye’nin ilk ve tek paslanmaz çelik soğuk haddeleme tesisine sahip, dünyada ise dördüncü büyük paslanmaz çelik üretici firması olan Pasco Assan TST’ de Kurumsal İletişim Birim Müdürü olan Emrah Çamur, çalıştığı firma hakkında bilgilendirme yaptı. Çamur, “Şirketler atölyeler gibi çalışıyor. Şirketleri organize ediyoruz ve bu programları organize etme noktasında atölyelerle çok ortak nokta var. “ dedi. Protokollerle olan  iletişimi  gerçekleştirdiğini söyleyen Çamur, projeleri ve çeşitli programları organize ettiğini belirterek kriz yönetiminin çok iyi olması gerektiğinin de altını çizdi. Çamur son olarak öğrencilere,  “Halkla ilişkilerde bazı şeyleri makyajlayarak bir yere kadar anlatırsınız bu sizi aşağı çeker. İnsanların size olan güveni çok önemli. Kriz her an kapıda olabilir, çözüm odaklı ve uyanık olun.“ diyerek semineri sonlandırdı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi