Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

17-05-2022

Rektörümüz, Kariyer Zirvesi’nde gençlerle buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kariyer Zirvesi’ne katılarak gençlere tavsiyelerde bulundu.

 

Başiskele ilçesinde bulunan liseli gençlerin kariyerlerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen ‘Kariyer Zirvesi’ programının açılış oturumu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün katılımıyla yapıldı. Sunuculuğunu Ece Üner’in yaptığı zirvede gençlere kariyerlerini doğru planlama konusunda bilgiler aktarıldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ‘Kariyer Zirvesi’ne Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren ile Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Urhan da katıldı.

 

Kariyer Zirvesi’nin açılış oturumunda ilk sözü alan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, bu tür kariyer etkinliklerini geleneksel hale getirdiklerini ve gençlerle her zaman temas içinde olduklarını ifade etti. KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise gençlerin dilinden anlamanın önemine vurgu yaptı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise, Kocaeli Üniversitesi’nde bu hafta bahar şenliği yapıldığını hatırlatarak gençleri şenliğe davet etti. Üniversitemizin güncel durumu ile ilgili bilgiler de paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesi olarak kentimize ve ülkemize katma değer katan çalışmalara imza attığımızı özellikle de sanayinin kalbi Kocaeli’de en çok ihtiyaç duyulan ara eleman yetiştirme konusunda ciddi katkı sunduğumuza vurgu yaptı. Gençlere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Neyi yaparsanız yapın ahlaklı ve erdemli duruşunuzu kaybetmeyin. Eğer bu duruşunuzu kaybetmezseniz her yerde baş tacı edilirsiniz. Bizler Anadolu insanının, kadim toprakların çocuklarıyız. Bizim; bu memlekete, bu topraklara adanmış gençlere ihtiyacımız var. Değerlerimizin, geleneklerimizin kıymetini bilin, yaptığınız iş severek, en iyisini yapmak için uğraşın.” dedi.

 

Basarisi hikayesi nedir? sorusuna yanıt vermek adına bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise, “Başarılı olmanın belli başlı kuralları vardır. Bunlardan bir tanesi çalışmak, çok çalışmak. Bunu sizlere herkes söylemiştir. Kendi ailenizden, öğretmeninizden, çevrenizdeki insanlardan duymuşsunuzdur. Siz de başarılı olmak için çalışmanın şart olduğunu biliyorsunuzdur. Peki herkes bildiği halde neden herkes başarılı olamaz? İşte başarılı olmanın farkını yaratan disiplindir. Çalışmak ama disiplinli çalışmak başarının anahtarıdır. Başarılı olmanın yolu nelerden fedakârlık ettiğiniz ile alakalıdır. Öncelikle ne olmak istediğinize karar vereceksiniz. Kendi doğrularınızı bulun. Herkes kendi yolunu kendi seçer. Tabi bazen hayat bizim karşımıza seçtiğimiz tercihleri de çıkarmıyor. Burada da biraz şans faktörü devreye giriyor. Ancak şans faktörü sizin kontrolünüzde olan bir şey değil. Bu sebeple sizler kontrolünüzdeki alanları belirleyin. Hayatınızın ne kadarını çalışmaya ne kadarını eğlenmeye ayıracağınıza siz karar vereceksiniz. Bu da sizin kariyerinizdeki yolu belirleyecek.” şeklinde konuştu.

 

Açılış ardından, sektör temsilcilerinin katılımıyla oturumlar devam etti. Gün boyu süren ‘Kariyer Zirvesi’nde gençlere kariyerleri konusunda püf noktaları aktarıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi