Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

17-05-2022

Robotik Teknolojilerin Eğitime Entegrasyonu

Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Abdülkadir Cengiz, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Ki’de Merve Koçak’ın sunduğu Güne Bakış programına konuk olarak “İmalat Sanayisi Mesleki Eğitimine Robotik Üretim Teknolojilerinin Entegrasyonu Projesi” hakkında konuştu.

 

“15 haftalık bir proje”

Doç. Dr. Abdülkadir Cengiz, projenin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın ve birçok firmanın desteğiyle 15 haftalık bir proje olarak tamamlandığını ve endüstriyel robotun bir araç olmasıyla beraber verdikleri eğitimin amacının da bu robotları kullanarak eylemleri gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

 

“Amacımız robotik eğitim teknolojilerini eğitime entegre etmek”

Robotik üretim teknolojisine ilişkin konuşan Cengiz, “Robotik üretim teknolojilerini bir araç olarak kullanılacak şekilde eğitime entegre etmek istiyoruz. Öğrencilerimizin dört yıl boyunca aldıkları eğitimleri sadece temel şeyleri öğrenerek değil, kendilerini en güncel teknolojilerle donatarak robotları kullanabilme yetisine ulaşmasını ve eğitim hayatlarını en verimli şekilde geçirmelerini hedefliyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

“Nitelikli iş gücü üretiyoruz”

Doç. Dr. Abdülkadir Cengiz,  projenin okulumuza katkılarına değinerek “Sektörde aktif biçimde rol alacak nitelikli iş gücü sağlıyoruz. Bu nedenle sektörün, mezun olan öğrencilerimize ilgisi oldukça yüksek. Ayrıca bölge halkına da sürekli eğitim merkezlerimiz üzerinden endüstriyel robot programlama eğitimleri veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Kapılarımız öğrencilere açık”

Meslek yüksekokulu okuyan öğrencilerin akademik alanda da önlerinin açık olduğunu aktaran Cengiz, “Bizim gibi işletmede mesleki eğitim süreçlerini yürüten meslek yüksekokulları bulunuyor ve öğrencilerin bu tip okullar seçmelerinde fayda var” ifadelerini kullanarak öğrencilere, derslerden ek olarak laboratuvarda çalışmalarının yararlı olacağı önerisinde bulundu.

 

Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Abdülkadir Cengiz, öğrencilere vakitlerini iyi değerlendirmeleri gerektiğini ve kapılarının onlara her zaman açık olduğunu sözlerine ekleyerek konuşmasını sonlandırdı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi