13-05-2022

Gastronomide KOÜ damgası

Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, katıldıkları Anadolu’nun Mirası Soframda isimli yemek yarışmasında birinci aldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından 12-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenen üniversiteler arası “Anadolu’nun Mirası Soframda” isimli yemek yarışmasına Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Öğr. Gör. Dr. Alican Akçiçek ve 6 kişilik öğrenci ekibi ile katılım gösterdi. 25 üniversitenin yer aldığı yemek yarışmasına ilimizin yöresel yemekleriyle katılan üniversitemiz ekibi tüm kategorilerde üstün başarı gösterirken, 22 üniversitenin yarıştığı ‘Tatlı’ kategorisinde ise birinci oldular.

“Otur Fatma” isimli tatlıyla birinci olan öğrencilerimize altın madalyalarını ve birincilik kupalarını; Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç takdim etti. Öğrencilerimizi ve hocamızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.