09-05-2022

Bisiklet ile Sağlıklı Yaşam

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından, bisiklet sporunun yaşamımıza ve sağlığımıza olan etkilerini anlatmak, katılımcılara hem bilgiler verirken hem de eğlendirmek amacıyla “Bisiklet İle Sağlıklı Yaşam” etkinliğini düzenlediler.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda 25 Nisan’da düzenlenen etkinlik, Dr. Nuray ÇALIŞKAN, M. Zeki KUTLU ve Harun Canbazoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti. Yapılan etkinlikte bisiklet sporunun kalp ve kanser hastalıklarına yakalanma riskini azalttığı vurgusu Dr. Nuray Çalışkan tarafından yapıldı. Ardından kürsüye çıkan Akademisyen M. Zeki Kutlu ise ülkemizdeki bisiklet tarihinin ve kültürünün, ülkemizde gerçekleşen bisiklet müsabakalarının detaylarını  ve kendi eseri olan Mezopotamya Turu isimli kitabı tanıtarak katılımcılara bilgilerini aktardı. Bisiklet sporunun teknik detaylarını ve bisikletin tarihsel gelişimini bizlere anlatan Antrenör Harun Canbazoğlu ise aynı zamanda trainer etkinliğine de öncülük etti.