Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

12-05-2022

11. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi

Kocaeli Üniversitesi ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliği ile 11. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi (ULTZK 2022) gerçekleştiriliyor.

 

Ana teması; Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı, deniz kirliliği, müsilaj gibi konular dikkate alınarak “AB Yeşil Mutabakatı, Denizcilik ve Sürdürülebilirlik” olarak belirlenen 11. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ev sahipliğinde 12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde Kocaeli’de düzenleniyor.

 

Kongrenin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Kayahan, Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Kongre Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Bamyacı, akademisyenler, firma temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmalarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, kongre ile çok önemli bir gündemin masaya yatırıldığına dikkat çekti. Çok boyutlu, birbiriyle alakalı çok sayıda karmaşık konunun kongrede bir araya getirilmesinin zorluğuna değinen Doç. Dr. Büyükakın, "Lojistik sürekli değişen sürekli gelişen bir sektör, farklı konular lojistiği etkiliyor. Teknolojinin gelişimi, dünyanın geleceği lojistiği etkiliyor. Biz ülkemizdeki ilk Lojistik Master Planını yapmış bir belediyeyiz ama burada tabiki bitmiyor. Çünkü sürekli güncellemek yenilemek gerekiyor. Lojistik master planımızı yenileme çalışmalarımız sürüyor. Bizler bu kentte bir Lojistik Köyü kurulmasını istiyoruz. Bu kente önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Burada konuşulacak, masaya yatırılacak konuların da hem kendimize hem şehrimize önemli katkılar sunacağına inanıyor, kongrenin düzenlenmesinde emeği bulunanlara teşekkür ediyor, kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi

 

Kentimizin, denizcilik ve lojistik açısından merkez konumunda bulunduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Üniversite kent işbirliğinin önemli bir parçası olarak hayata geçirdiğimiz Denizcilik Fakültemiz ve Lojistik Meslek Yüksekokulumuz bu artan ve giderek artmasını beklediğimiz ihtiyacı karşılamaya yönelik olarak tasarlanmış ve eğitimine başlamıştır. Her zaman temel ilke olarak benimsediğimiz, üniversitemizin bilimsel bilgisi ve kazanımlarını; kentimiz, bölgemiz, ülkemiz çıkarlarına kullanma felsefesi çerçevesinde ciddi mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum." dedi.

 

"Lojistik çözümlerin en verimli biçimde hayata geçirilebilmesi ve üretilebilmesi, ticaret, lojistik ve sanayi açısından önde gelen kentimizin imkanlarının geliştirilebilmesi için kurulan fakültemizin imza attığı bu bilimsel etkinliğin önemli tartışmaları gündeme getireceğine, çözüm önerileri sunacağına inanıyorum." açıklamasında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

 

Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, lojistiğin merkezi Kocaeli'de böylesine önemli bir kongrenin yapılmasının çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Lojistiğin önemine değinen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ise lojistiğin ciddi ve üzerinde durulması gereken bir konu olduğunun altını çizdi. Kongre açılış konuşmalarında son olarak Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş lojistiğin tanımını yaparken Kongre Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Bamyacı ise kongre ile ilgili bilgiler verdi.

 

Açılış konuşmaları ardından protokole ve sponsorlara plaket takdim edildi. Aile fotoğraf çekilmesi ardından kongre açılış töreni sona erdi ve panel bölümüne geçildi. İki gün sürecek olan kongrede, sektör temsilcileri, alanında uzman akademisyenlerin katılımlarıyla Lojistik ve Denizcilik Sektörüne dair çok sayıda konu, güncel sorunlar ve gelişmeler konuşuldu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi