Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

10-05-2022

Türkiye’nin ilk ve tek “Gündüz Kliniği” KOÜ’de hizmet veriyor

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nursu Çakın Memik, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Ki’de Merve Koçak’ın sunduğu Güne Bakış programına konuk olarak fakültede yer alan ve Türkiye'de tek olan Kocaeli Üniversitesi Gündüz Kliniği ile ilgili konuştu.

 

Gündüz Kliniği’nde ücretsiz tedavi

Prof. Dr. Nursu Çakın Memik, Gündüz Kliniği’nin Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı bünyesinde 2007’den bu yana hizmet verdiğini belirterek; dikkat eksikliği, otizm, şizofreni, obsesif kompulsif bozukluk gibi çok sayıda hastalığın ücretsiz olarak tedavi edildiğini ifade etti.

 

Çocuklar yakından takip ediliyor

Memik, Gündüz Kliniği’nde çocukların, terapistler ve uzman doktorlar tarafından yakından takip edilerek tedavi edildiklerini ifade ederek “Ayakta tedavi edilecek kadar hafif olmayan, yataklı servislere sevk edilecek kadar da ağır olmayan çocukların psikolojik tedavi gördüğü bu klinikte çocuklar gün boyu sosyal aktivitelere yönlendiriliyor. Terapistlerimiz her gün bu klinikte tedavi gören çocuklarla birebir görüşme yapıyor ve onları yakından takip ediyor. Burada önemli olan şu; ‘Çocuklar işbirliği yapabiliyorlar mı? Paylaşımları ne düzeyde? Kurallara uyuyorlar mı?’ sorularına cevap bulmak. Tüm bu sorular günlük yapılan kayıtların akşam doktorlarla birlikte değerlendirilmesi sonucu cevap buluyor” şeklinde konuştu.

 

Klinik, Kocaeli Üniversitesi’nin tercih edilirliğini arttırıyor

Prof. Dr. Nursu Çakın Memik bu gibi birimlerin Kocaeli Üniversitesi’nde hizmet vermesinin gurur verici olduğunu belirterek, “Kocaeli Üniversitesi’nin çok iyi bir kurum olduğu bir gerçek. Hastane hizmetlerinde uluslararası standartta kaliteli, güvenilir ve sürdürülebilir bir model olan üniversitemize çevre illerden de yoğun talep var. Gündüz Kliniği de üniversitemize değer katan bir birim. En başlarda buraya gelmek istemeyen, buraya alışmakta güçlük çeken çocuklarımız bize veda ederken zorlanıyorlar. Çocuklarımızı bu klinikten mutlu bir şekilde uğurluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Kliniklerin sayısının artması gerekiyor”

Gündüz kliniklerinin sayısının yetersizliğine dikkat çeken Prof. Dr. Nursu Çakın Memik, “Batılı ülkelerde gündüz klinikleri oldukça yaygın. Nüfusa göre değerlendirecek olursak Kocaeli’de en az 4 tane gündüz kliniği olması gerekirken bizim ülkemizde yalnızca 1 tane gündüz kliniği bulunuyor. Bu durum elbette ki üzücü bir durum. Gündüz kliniklerinin bütün Türkiye’ye yayılmasını temenni ediyoruz” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi