Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

31-03-2022

“Severek ve isteyerek yapılırsa, eğitim her yaşta sürdürülebilir”

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Gökçe Sarvan Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi radyosu Radyo Kİ’de Ebru Zeytun’un sunduğu Güne Bakış programına konuk olarak aldığı kariyer ödülü ve konservatuvar eğitimi hakkında konuştu.

 

“Ödül için gururluyum”

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin öncülüğünde düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’nda Kariyer Ödülü’ne layık görülen Dr. Gökçe Sarvan, bunun için çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti. Bu ödülün, 9 Eylül Üniversitesi’nin, iki yıl içerisinde dünya birinciliği almış öğrenci ya da mezunlar arasından seçtiği kişilere verildiğini belirten Sarvan, 2021 yılı Mayıs ayında Sırbistan'da düzenlenen Uluslararası Constantine the Great Yarışması'nda kendi kategorisinde birincilik elde ettiği için bu ödüle layık görüldüğünü dile getirdi.

 

“Her yaşın farklı avantajları var”

Konservatuvar eğitiminin çok küçük yaşlarda başlayan bir eğitim olduğunu vurgulayan Sarvan, “8 yaşımdan itibaren piyano çalmaya başladım. 12 yaşımda bu işi meslek olarak yapmaya karar verdiğimde öğretmenlerimin yönlendirmesiyle nefesli enstrüman çalmaya başladım. Geç yaşta başlamanın özellikle hobi olarak yapılacaksa hiçbir dezavantajı olduğunu düşünmüyorum. Benim 2 yaşında da 70 yaşında da öğrencim oldu. Her yaşın algılama açısından farklı avantajları var. Yetişkinlerde soyut algı daha ileri seviyede olduğu için farklı eğitim-öğretim yöntemleri kullanıyoruz. Severek ve isteyerek yapıldıkça eğitimin her yaşta sürdürülebilecek bir olgu olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

 

Flütün Antik Çağlar’dan itibaren insan hayatında bulunan bir enstrüman olduğunu belirten Sarvan, pek çok farklı materyalden yapıldığını ve insanların kendisini ifade etmesinde aracı olarak kullandığını dile getirdi. Flütün başlangıçtan itibaren fildişi, abanoz, altın, nikel, gümüş gibi pek çok materyalden yapıldığını aktaran Sarvan, sonraki süreçte Theobald Böhm tarafından günümüzde kullanılan modern flüt mekanizmasının geliştirildiğini ifade etti.

 

“Her geçen gün daha başarılı ve büyüyen bir konservatuvar olacağız”

2020 yılı Şubat ayından itibaren Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda görev yapmakta olduğunu aktaran Sarvan, “Göreve başladığım günden beri Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanlığını yapıyorum. Burada görev yaptığım için çok mutluyum. Bölümümüzde şu anda flüt ve klarnet bölümleri açık ama farklı bölümlerde açılmak üzere. Mevcut ve yeni açılacak olan bölümlerimizle birlikte, her geçen gün daha başarılı ve büyüyen bir konservatuvar olacağız” diye konuştu.

 

“Öğrencilerim çok gayretli”

Doç. Dr. Gökçe Sarvan, öğrencilerinin çalışmalarından ve gayretlerinden çok memnun olduğunu belirterek, aldığı ödüllerde öğrencilerinin de payının olduğunu ve birlikte başardıklarını ifade etti. Öğrencilerinin Fransa ve İtalya’da düzenlenen uluslararası yarışmalarda birincilikler ve önemli dereceler elde ettiğini vurgulayan Sarvan, öğrencilerinin amaçlarının yaşları ilerledikçe Gençlik Filarmoni Orkestrası’na katılmak olduğunu dile getirdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi