04-03-2022

Üniversitemizde İki Yeni Fakülte Kuruldu

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile kapatılarak yerine İşletme Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi kuruldu.

Üniversitemizin, araştırma üniversiteleri arasında yer alması adına her geçen gün yeni atılımlar ve çalışmalar yürütülüyor. Sadece kentimize ve bölgemize değil ülkemize de katma değer üreten projeler geliştiren üniversitemiz, yabancı ülkelerde yayınlanan son araştırmalarda da dünyada adından söz ettiriyor. Altyapısını sürekli güçlendiren, eğitimdeki kalitesini artıran ve çok sayıda yenilikçi projeye imza atan üniversitemiz amaçladığı gibi “Türkiyemiz için eğitiyor, araştırıyor ve üretiyor”.

Kuruluşunun 30. yılı içerisinde yer alan Kocaeli Üniversitesi’nde 4 Mart’ta yayımlanan 31768 sayılı Resmi Gazete’de yer alan 3/3/2022 tarihli ve 5252 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında iki yeni fakülte daha kuruldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararda; “2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 30 uncu maddesi gereğince, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kapatılarak yerine İşletme Fakültesi ile Siyasal Bilgiler Fakültesi kurulmasına karar verildi.